Τελέστηκε στο Παραλίμνι το μνημόσυνο των θυμάτων της ΗΛΙΟΣ

12:57 14/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τελέστηκε το πρωί, στην εκκλησία Αποστόλου Μάρκου, στο Παραλίμνι, το 7ο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροσκάφος τύπου «Μπόινγκ» 737-300 της εταιρείας «Ηλιος» κατέπεσε και συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.

Το μνημόσυνο των οικογενειών Χρίστου Πιρρίλη, Αντώνη Αντωνίου και Οδυσσέα Κουτσόφτα τελέστηκε από την Επιτροπή Συγγενών των Θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Μετά το μνημόσυνο σχηματίστηκε πομπή προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των νεκρών.

Σε

δηλώσεις τους, οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν οδύνη για το χαμό των οικείων τους και ζήτησαν «δικαίωση έστω και την υστάτη για να αναπαυθούν οι ψυχές των δικών” τους.

Ο Νικόλας Γιασουμής, Πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι επτά χρόνια από την αεροπορική τραγωδία και «δυστυχώς ακόμα τίποτα. Είναι σαν να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Οι συγγενείς ζουν το ίδιο δράμα όπως την πρώτη ώρα όταν ανακοινώθηκε το τραγικό συμβάν».

Πρόσθεσε ότι «οι νομικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη αλλά φαίνεται ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά είναι ανύπαρκτη, ειδικά στα κυπριακά δικαστήρια. Αυτό το λέμε απερίφραστα διότι δεν γίνεται να καταδικάζει ένα δικαστήριο στην Ελλάδα ενώ στην Κύπρο να μην καταδικάζει».

Στις 04.30 το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τα 121 θύματα στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα