Τελετή βράβευσης αρίστων φοιτητών των ΜΙΕΕΚ στο Δ. Πάφου

08:32 6/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην βράβευση των 10 πρώτων σε επίδοση φοιτητών στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης προχώρησε ο Δήμος Πάφου με την χορηγία 500 ευρώ έκαστως. Η επίδοση της χορηγίας έγινε χθες στο πλαίσιο σεμνής τελετής στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Χρύσανθος Σαββίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε πως όταν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσιζε το Φεβρουάριο του 2012 την ίδρυση και λειτουργία Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο Δήμος Πάφου

(Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας) θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για ανάπτυξη της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης στην Πάφο μέσα από τα ΜΙΕΕΚ αποφάσισε να στηρίζει την προσπάθεια αυτή με βράβευση των 10 πρώτων σε επίδοση φοιτητών του με 500 ευρώ έκαστως.

Τα ΜΙΕΕΚ, πρόσθεσε ο κ Σαββίδης, προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα στους νέους για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα των ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης και τα προγράμματα που τρέχουν είναι σε τομείς οι οποίοι δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε μεταλυκειακό επίπεδο από άλλες Δημόσιες Σχολές ή συναφείς οργανισμούς της Δημοκρατίας.

Ο κ Σαββίδης αναφέρθηκε και στην εισήγηση του Δ. Πάφου να προστεθεί ένα τουλάχιστον ακόμα πρόγραμμα σπουδών για την επαρχία, ώστε να ικανοποιηθεί,- όπως είπε-, μεγαλύτερος αριθμός Παφίων μαθητών αλλά και από την άλλη να αναπτυχθεί ο θεσμός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας για την αναγκαιότητα δημιουργίας Καλών Τεχνών στην Πάφο.

Ο κ Σαββίδης καταλήγοντας είπε πως ήρθε η ώρα που όλοι πρέπει να πιέσουμε και να εξαντλήσουμε το κάθε πιθανό θεωρητικό ενδεχόμενο η σχολή να έρθει στην Πάφο. ‘Εχουμε αυτή την στιγμή ακόμα ενα σοβαρό επιχείρημα πέραν τον άλλων να επικαλεστούμε αυτό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2017 και ας μην αφήσουμε την Πάφο να είναι η μόνη πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης χωρίς δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα