Τέλος στα προβλήματα διάβρωσης στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων

17:07 9/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σχεδόν ξεπεράστηκαν τα προβλήματα διάβρωσης που παρουσιάστηκαν στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων .Ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος αλλά και πέρσι, κατά κύριο λόγο οφείλονται στην συμπεριφορά της θάλασσας.

Είπε ότι τέτοια ακραία συμπεριφορά παρουσιάζεται περίπου κάθε είκοσι χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς και δεν συστήνεται η εγκατάσταση τεχνικών εμποδίων προκειμένου να παρεμποδίζεται η εκδήλωση αυτών των φαινομένων.

Κάτι

τέτοιο συνέχισε, είναι αντιοικονομικό και θα κατάστρεφε ενδεχομένως και την μοναδική φυσική ομορφιά του Κόλπου των Κοραλλίων .

Ο κ Ακουρσιώτης ανέφερε ότι ήδη τα προβλήματα διάβρωσης που παρουσιάστηκαν φέτος σχεδόν έχουν ξεπεραστεί και ο Κόλπος των Κοραλλίων αναμένεται να παραδοθεί στους λουόμενους σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν ακόμη και μετά την τεχνική μεταφορά της άμμου στην ακτή από ειδικά μηχανήματα.

Πρόσθεσε επίσης, πως καμία τεχνική παρέμβαση στην παραλία δεν συστήνεται μέσα από την μελέτη που έχει εκπονηθεί από το τμήμα δημοσίων έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα