Τέσσερις μήνες φυλάκιση σε νεαρό οπαδό της Ανόρθωσης για επεισόδια

14:37 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών τον Χρίστο Γαβριήλ, 20 χρόνων, από το Δασάκι της Αχνας, με τις κατηγορίες της εισόδου εντός αγωνιστικού χώρου, παρακώλυσης ομαλής διεξαγωγής αγώνα, οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς και επίθεσης εναντίον αστυνομικών.

Ο 20χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία όταν εισήλθε στις 9 Αυγούστου, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού αγώνα της Ανόρθωσης με την Dila Gori Γεωργίας,

προκαλώντας την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Ο 20χρονος παραδέχθηκε στο Δικαστήριο ενοχή σε δύο κατηγορίες για παράνομη είσοδο και μέθη εντός αγωνιστικού χώρου. Οπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ενώ ο αγώνας, που διεξήχθη στις 9 Αυγούστου, βρισκόταν σε εξέλιξη και το σκορ ήταν 0-3 υπέρ της ομάδας από τη Γεωργία, μερίδα οπαδών της Ανόρθωσης εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να μπουν στο γήπεδο.

Σε κάποια στιγμή, ο κατηγορούμενος εισήλθε μέσα στο γήπεδο και πλησίασε τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, αναφέροντάς του «γιατί ρε φίλε, γιατί». Τη φράση αυτή την επανέλαβε τρεις φορές. Τότε οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, ωστόσο στη συνέχεια δεκάδες άλλοι φίλαθλοι της Ανόρθωσης εισήλθαν εντός του γηπέδου και κατευθύνθηκαν προς το μέρος όπου κρατείτο ο Γαβριήλ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει οριστικά τον αγώνα. Κατά τη σύλληψή του από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός ήταν μεθυσμένος.

Επιβάλλοντας την ποινή, ο Δικαστής ανέφερε ότι οι ποινές σε τέτοιου είδους υποθέσεις πρέπει να είναι αποτρεπτικές, προσθέτοντας πως η συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη και ότι ο φανατισμός και το πάθος του υπερέβησαν τη λογική.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής το Δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη τους ελαφρυντικούς παράγοντες του κατηγορουμένου, που ήταν η άμεση παραδοχή του, η μεταμέλειά του, το λευκό ποινικό του μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του καθώς και οι προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, αφού είναι παιδί διαζευγμένων γονιών με προβλήματα υγείας.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου είπε ότι «αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 9 Αυγούστου 2012 κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ανόρθωσης Dira Gori Γεωργίας, είχε αρχικά συσταθεί ανακριτική ομάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αρχικά συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα ένας 20χρονος».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα ο νεαρός καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ποινή 4μηνης φυλάκισης. Το γεγονός ότι σε διάστημα 11 ημερών υπήρξε καταδίκη είναι ένα θετικό βήμα για καταπολέμηση του φαινομένου του χουλιγκανισμού».

Περαιτέρω ανέφερε «οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί  γραπτώς άλλα έξι άτομα ενώ καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο. Τα αδικήματα τα οποία διερευνά η Αστυνομία για τα έξι άτομα που συνελήφθηκαν είναι είσοδος εντός αγωνιστικού χώρου, παρακώλυση ομαλής διεξαγωγής αγώνα, οχλαγωγία, κακόβουλη ζημιά και επίθεση εναντί

Keywords
Τυχαία Θέματα