Θα διατηρήσει τον τίτλο του και μετά την παραίτησή του ο Ποντίφικας

17:23 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πάπας Βενέδικτος θα διατηρήσει τον τίτλο του και μετά την παραίτησή του, θα είναι δηλαδή Πάπας επί τιμή, θα μπορεί να φέρει την παπική τιάρα και θα τον προσφωνούν “Η Αυτού Αγιότης” ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός του Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο Πάπας σύμφωνα με τον Εκπρόσωπό του συμφώνησε να παραδώσει τα κόκκινά του παπούτσια-σήμα κατατεθέν- και από τώρα και στο εξής θα φορά ένα ζευγάρι καφέ χρώματος το οποίο του χάρισαν κατά την επίσκεψή του στο Μεξικό.

Ο Λομπάρντι ανακοίνωσε εξάλλου ότι την Δευτέρα θα αρχίσουν οι διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας για σύγκληση του Κονκλάβιου που

θα εκλέξει τον διάδοχό του.

Ο Ποντίφικας θα λειτουργήσει για τελευταία φορά αύριο Τετάρτη και για το λόγο αυτό έχουν συρρεύσει στο Βατικανό χιλιάδες πιστοί από όλο το κόσμο. Την Πέμπτη το απόγευμα θα αναχωρήσει για την εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπό του, δεν θα γίνει καμία ειδική τελετή για την αποχώρηση του Ποντίφικα και την εγκατάστασή του στο Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο 85χρονος Πάπας με καταγωγή από την Γερμανία ανακοίνωσε στις 11 του μήνα ότι θα αποχωρήσει από την έδρα του εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα