Θα συνεχιστεί η έρευνα της Α&Μ για τη Λαϊκή Τράπεζα

10:46 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εξάλλου, στον απόηχο των αντιδράσεων για το μέγεθος της έκτασης έρευνας της Alvarez and Marsal για την Λαϊκή Τράπεζα σε σύγκριση με την εκτεταμένη έρευνα για την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η έρευνα για τη Λαϊκή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και ότι αυτή θα καλύψει την αγορά ελληνικών κρατικών

ομολόγων από τη Λαϊκή Τράπεζα, καθώς και την επέκταση της Λαϊκής Τράπεζας εκτός Κύπρου εξετάζοντας, παράλληλα, το ρόλο και τις τυχόν ευθύνες όλων των εμπλεκομένων.

“Κατανοώ τους λόγους ανησυχίας και την έκφραση δυσπιστίας για το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η έρευνα και πότε”, είπε και διευκρίνισε ότι οι όροι εντολής της έρευνας αποσκοπούσαν στο να εντοπισθούν τα κακώς έχοντα στις δύο μεγάλες τράπεζες και να υποβοηθηθεί η ΚΤΚ στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων της, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα.

Διευκρίνισε δε ότι “στόχος της έρευνας δεν ήταν και δεν μπορούσε να ήταν ο εντοπισμός τυχόν αδικημάτων εκ μέρους της ΚΤΚ και είναι γι’ αυτό το λόγο που αντίγραφο της Έκθεσης έχει ήδη διαβιβασθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για όσες ενέργειες κρίνει σκόπιμες”.

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι “σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, προχωρούμε σε εφικτές λύσεις έτσι ώστε, στο τέλος του Προγράμματος να έχουμε ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα