Θέματα αλιείας συζήτησαν ο Υπουργός Γεωργίας και ο Ισλανδός ΥΠΕΞ

13:23 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Στα θέματα που αφορούν το κεφάλαιο της αλιείας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ – Ισλανδίας επικέντρωσαν τη συζήτηση τους κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης και ο Ισλανδός Υπουργός Εξωτερικών Ossur Skarphedinsson.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισλανδού ΥΠΕΞ στην Κύπρο, και αφού χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με τον κ. Skarphedinsson, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ισλανδό ΥΠΕΞ θέματα που ακριβώς σχετίζονται με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ισλανδίας, ειδικότερα θέματα γεωργίας και αλιείας για τα οποία υπάρχει, όπως είπε, ανησυχία από την ΕΕ και την Ισλανδία σε σχέση με τις ποσοστώσεις αλιείας.

Ανέφερε ότι καθώς η Κύπρος έχει εμπειρία από διαπραγματεύσεις αυτού του είδους, μπορεί οπωσδήποτε να βοηθήσει και να συνδράμει στην κατάληξη του κεφαλαίου που αφορά την αλιεία.

Σημείωσε, τέλος, ότι συμφώνησαν με τον Ισλανδό ΥΠΕΞ να διατηρήσουν τις επαφές τους τόσο σε υπουργικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, υποδεικνύοντας πως Κύπρος και Ισλανδία μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία κυρίως σε ό,τι αφορά το νησιώτικο χαρακτήρα και των δυο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα