Θέματα εκπαίδευσης συζήτησε η Επιτροπή Παιδείας

20:12 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λυδία λίθο στο θέμα των μουσικών και των γυμναστών στα Δημοτικά σχολεία αποτελεί η ειδική επιτροπή, που θα συστήσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και η διεξαγωγή σχετικής έρευνας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Βουλευτών και ενδιαφερομένων μερών, πλην της ΠΟΕΔ μετά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής

Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης, αναφερόμενος στο αίτημα για παρουσία καθηγητών σωματικής αγωγής και μουσικής στα Δημοτικά σχολεία, παρατήρησε ότι «ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης».

«Είναι αυτό που ζητά από εμάς η ΕΕ και είναι αυτό που επιτάσσουν οι καιροί, πολλές μελέτες που αναφέρονται στην υγιεινή διαβίωση των παιδιών», πρόσθεσε.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέστη στη συνεδρία της Επιτροπής κατά τη συζήτηση του θέματος, είπε πως κατά τη συνεδρία διατυπώθηκαν αντιμαχόμενες απόψεις και κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας όπως μέσα σε 15 μέρες ορίσει Επιτροπή, η οποία σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο θα καταθέσει εισηγήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα.

Κάλεσε επίσης τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο τη διατροφική αλυσίδα, την υγιεινή, την άθληση και τη γυμναστική των παιδιών της Δημοτικής εκπαίδευσης.

Έχουν αμφισβητηθεί οι επί του αντικειμένου ευρωπαϊκές έρευνες και θα πρέπει να αποτυπωθεί η εικόνα της κυπριακής πραγματικότητας, ανέφερε, δηλώνοντας όπως όταν το Υπουργείο απαντήσει τα ερωτήματα αυτά, είναι έτοιμος να συγκαλέσει συνεδρία της Επιτροπής και εν μέσω καλοκαιριού προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις με εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς είπε πως το θέμα της τοποθέτησης εξειδικευμένων εκπαιδευτικών είναι γενικότερο και πρόσθεσε ότι εφόσον παιδαγωγικά η εξειδίκευση κρίνεται επωφελής, θα πρέπει να έχει καθολική ισχύ και εφαρμογή στο σύνολο των μαθημάτων και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Χαιρετίζοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας να συστήσει επιτροπή η οποία θα εγκύψει στο θέμα, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε πως η διεξαγωγή έρευνας και η γνώση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής εμπειρίας θα αποτελέσουν εργαλεία για να καταλήξουμε στις πιο σωστές αποφάσεις.

Μέσα από την υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και την εισαγωγή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων πρέπει να διαμορφωθούν τα δεδομένα και να γίνουν οι τομές ώστε οι εκπαιδευτικοί με επάρκεια να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων μας, συμπλήρωσε ο κ. Καυκαλιάς.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης αφού ανέφερε ότι το θέμα για δέκα χρόνια αναπαυόταν στις ελληνικές καλένδες, διατύπωσε τη θέση πως είναι άδικο στην εποχή της εξειδίκευσης στα Δημοτικά σχολεία τα μαθήματα της γυμναστικής και της μουσικής να διδάσκονται από δασκάλους που πήραν μια κάποια ειδική εκπαίδευση.

Είναι κρίμα να έχουμε σπουδασμένους καθηγητές μουσικής και φυσικής αγωγής και να τους έχουμε στο περιθώριο και να διδάσκουν δάσκαλοι στη

Keywords
Τυχαία Θέματα