Θράσου: Οι ασφαλιστικές δεν έχουν αρχίσει να πληρώνουν για τις ζημιές στο Βασιλικό

18:05 3/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, Χάρης Θράσου ανέφερε ότι η Αρχή βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες. “Ηδη, η ασφαλιστική εταιρεία που αφορά στη Μονάδα 5 μας έχει πληροφορήσει ότι θα αναλάβει την ευθύνη και αναμένουμε ανάλογη ανταπόκριση από τους ασφαλιστές και αντασφαλιστές των υπόλοιπων Μονάδων“. Δεν έχουμε καθυστερήσει ούτε μια στιγμή στο να προχωρούμε για να εξασφαλίσουμε την επάρκεια του καλοκαιριού, πρόσθεσε. Εχουμε, ήδη,

στείλει λειτουργούς της ΑΗΚ στο εργοστάσιο της General Electric στη Γαλλία, έχουν, ήδη, επισημανθεί όλες οι βλάβες και έχουν καταγραφτεί τα εξαρτήματα, τα οποία πρέπει να παραγγελθούν, έχει γίνει η παραγγελία και αυτή τη στιγμή αναμένουμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να ξεκινήσουν την πληρωμή, συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση τότε είναι σε στενή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών και έχουν διαβεβαιώσεις ότι θα τύχουν αρωγής, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση. Σε ερώτηση ποιο είναι το χρηματικό ποσό του ασφαλίστρου για τη Μονάδα 5, ο κ. Θράσου είπε ότι «είναι 125 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ερωτηθείς αν η ασφαλιστική εταιρεία άρχισε να πληρώνει απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι να αναλάβουν επίσημα και γραπτώς την ευθύνη, κάτι για το οποίο μας πληροφόρησαν ότι έχουν πρόθεση να κάνουν».

Κληθείς να πει ποιο είναι το ποσό που διεκδικείται ως ασφάλιστρο για τη Μονάδα 4, ο κ. Θράσου είπε ότι «δεν είναι ξεχωριστή η Μονάδα 4 από ολόκληρο το σταθμό για τον οποίο υπάρχει η οροφή των 600 εκ. ευρώ. Όμως, οι ζημιές που εκτιμούμε εμείς, προς το παρόν, είναι πολύ πιο χαμηλές από αυτές που αρχικά είχαν υπολογιστεί». Δεν μπορεί να λεχθεί με ακρίβεια ποια είναι η ζημιά, ανάφερε σημειώνοντας ότι αναμένεται να είναι πολύ πιο χαμηλή από το μισό που αρχικά είχε υπολογιστεί από τους εμπειρογνώμονες της ΕΕ που είχαν έλθει στην Κύπρο και ανέφεραν τότε το ποσό των 700 εκ. ευρώ.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού δεν έχει πει επίσημα κανέναν αριθμό, σημείωσε, λέγοντας ότι μόλις εκτιμηθούν οι ζημιές θα μπορούν να πουν με ακρίβεια αριθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα