Τη Δευτέρα η έναρξη του Ετήσιου Συνεδρίου του “Enterprise Europe Network” στην Πάφο

10:13 21/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πέραν των 750 συμμετεχόντων από σαράντα επτά χώρες μέλη του Δικτύου θα παραστούν στο Ετήσιο Συνέδριο του «Enterprise Europe Network», που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Κυπριακό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Coral Beach and Resort στην Πάφο.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 11:00, θα απευθύνουν χαιρετισμό

ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης και Έρευνας, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), εκπρόσωπος του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας Γιώργο Χρίστου, το Ετήσιο Συνέδριο, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Δικτύου και της Γενικής Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Σ’ αυτό, πρόσθεσε, μετέχουν αποκλειστικά μέλη του Δικτύου που αποτελούνται από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς παροχής ενημέρωσης και υποστήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους οποίους παρέχεται μια διεθνής πλατφόρμα για δικτύωση με αξιωματούχους της ΕΕ, διευθυντές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και άλλους εμπλεκόμενους.

Κύριος σκοπός, είπε, είναι η ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Δικτύου, καθώς και η ενημέρωση για τη βελτίωση και ενίσχυση του ενεργού ρόλου που διαδραματίζει για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Ο κ. Χρίστου συμπλήρωσε πως κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις σε επίκαιρα θέματα, εξειδικευμένα εργαστήρια, συναντήσεις ομάδων εργασίας, καθώς και άλλες συναντήσεις δικτύωσης με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και χρήσιμων πρακτικών για τα μέλη του Δικτύου.

Καταλήγοντας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας είπε πως το «Enterprise Europe Network» αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με περισσότερους από 600 οργανισμούς – μέλη σε πενήντα χώρες και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007 – 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα