Τη Δευτέρα η μεγάλη συναυλία «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο!»

15:49 21/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εξακόσιοι και πλέον εθελοντές, μαζί με εθελοντικές οργανώσεις, την Αστυνομία, την Πολιτική Αμυνα και τον Στρατό, θα εργαστούν την Δευτέρα 27 Μαϊου για τη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Μαζί για τη Λάρνακα και το συνάνθρωπο!» που θα πραγματοποιηθεί στη παραλία των Φοινικούδων. Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας και οι Δήμοι της Επαρχίας Λάρνακας, Αραδίππου, Λευκάρων, Αθηαίνου, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς – Μενεού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη

Κιτίου και τις Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 4.00 το απόγευμα με παρέλαση της Φιλαρμονικής ενώ από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυκτα θα τραγουδούν γνωστοί και καταξιωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Στη συναυλία θα συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι Αννα Βίσση, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χριστίνα Αργύρη, Κωνσταντίνος Αργυρός, Πέτρος Γαϊτάνος, Στέλλα Γεωργιάδου, Λούκας Γιώρκας, Ευριδίκη, Φλώρα Θεόδωρου, Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Κοργιαλάς, Στέλιος Κωνσταντάς, Ανδρόνικος Λευκαρίτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σαλίνα, Σταύρος Σιδεράς, Γιώργος Σταματάρης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και πολλοί άλλοι.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «η επιτυχία της συναυλίας βασίζεται στους 600 περίπου εθελοντές που προέρχονται από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, τα Δημαρχεία, τις Κοινότητες και άλλες εθελοντικές οργανώσεις που θα πλαισιώσουν τα σημεία διαλογής και θα διεκπεραιώσουν την διαδικασία παραλαβής και τακτοποίησης των τροφίμων».

Πρόσθεσε ότι «είναι πραγματικά συγκινητική η μέχρι σήμερα εργασία που έγινε από πάρα πολύ κόσμο για να διοργανωθεί η συναυλία η οποία σχεδόν ολόκληρη έχει διεκπεραιωθεί μέσα από την εθελοντική προσφορά σε είδος, γνώση, ή δεξιότητες πολλών εταιρειών και ανθρώπων. Η 27η Μαΐου θα είναι μια μέρα αισιοδοξίας και ελπίδας και μαζί με τις μελωδίες των καλλιτεχνών θα έχουμε και τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας» είπε.

Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ανέφερε ότι «η Ιερά Μητρόπολη συστρατεύεται και συμπορεύεται με τους Δήμους και τις Κοινότητες της Λάρνακας στην επίτευξη του όμορφου και ωραίου αυτού σκοπού. Είναι μια συστράτευση και μια συμπόρευση να σμικρύνουμε το εγώ και να αυξήσουμε και να φανερώσουμε το εμείς και να φανερωθούν οι αρετές του λαού μας που δεν είναι άλλες από την αγάπη προς το συνάνθρωπό του».

Αφού ανέφερε ότι οι μέρες που διανύουμε «είναι δύσκολες και είναι μέρες για τις οποίες δεν θα αναζητήσουμε ευθύνες», ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε ότι «θέλω να απλώσω τους ανθούς και τα μύρα της καρδιάς μου σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, Ελλαδίτες και Κύπριους που έρχονται να πάρουν μέρος σ’ αυτή την εκδήλωση και να συγχαρώ όλους τους εθελοντές που ανιδιοτελώς έχουν προσφερθεί για να υπηρετήσουν αυτή την προσπάθεια» σημείωσε. Είπε ακόμα ότι μέσω αυτής της προσπάθειας στο τέλος θα «δικαιωθεί ο λαός μας, ένας λαός βασανισμένος, ένας λαός που υποφέρει σήμερα από μια οικονομική κρίση, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης, της κρίσης των αξιών».

Ο Δήμαρχος Αθηένου Δημήτρης Παπαπέτρου ανέφερε από την πλευρά του ότι «σήμερα η πατρίδα μας περνά μια δύσκολη εποχή. Πρώτο μέλημα των Δήμων και του κυπριακού λαού είναι να στηρίξουμε όλους όσους αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς δουλειά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής» είπε και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Αθηένου είναι έτοιμος να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται σε πανεπαρχιακό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου είπε πως «το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με αυτή τη συναυλία είναι τεράστιο. Θέλω να στείλω το μήνυμα σε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην συναυλία, να προσφέρει στο βαθμό που μπορεί ο καθένας και να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτό δεν είναι μια πράξη ελεημοσύνης αλλά είναι μια πράξη περίσωσης της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας αυτού του λαού».

Εκ μέρους του Δήμου Λευκάρων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κορτάρης είπε πως «η συναυλία έχει στόχο την απάμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι κοντά στον πολίτη και τα προβλήματα του» είπε και ευχήθηκε «τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα συσσίτια να αποτελούν σύντομα παρελθόν για την Κύπρο».

Εκ μέρους του Δήμου Λιβαδιών, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουρρής εξέφρασε την ελπίδα «η προσπάθεια που καταβάλλεται να πετύχει για να δώσουμε βοήθεια σε όσο πιο πολλούς συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Πρέπει να προσπαθούμε να βοηθούμε όλους όσοι χρειάζονται τη βοήθεια μας μέχρις ότου περάσουν αυτές οι δύσκολες εποχές για το τόπο μας» ανέφερε.

Εκ μέρους των χορηγών της συναυλίας ο Ντίνος Λευκαρίτης είπε «ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές», χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή «μια τεράστια προσπάθεια» και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «οι δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας να είναι σύντομα παρελθών. Οι Λαρνακείς χορηγοί θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που αναλαμβάνονται τόσο από τους Δήμους όσο και από την Εκκλησία».

Ολοι ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες για την άμεση ανταπόκριση τους, τους εθελοντές που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρή δουλειά την ημέρα της συναυλίας και προέτρεψαν τον κόσμο τη Δευτέρα 27 Μαΐου το βράδυ να μην «κάτσουν στα σπίτια τους αλλά να μεταβούν στην παραλία των Φοινικούδων για να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να προσφέρουν στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας».

Εκ μέρους των 600 μέχρι στιγμής εθελοντών η Γιάννα Νικολάου είπε πως «θα υπάρχουν 14 σημεία συλλογής τροφίμων σε όλη τη Λάρνακα τα οποία θα λειτουργούν από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα. Το Σάββατο 25 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας θα υπάρχει μια συνάντηση των εθελοντών όπου θα τους γνωστοποιηθεί πιο σημείο της πόλης θα επανδρώσουν, θα τους δοθεί το ειδικό μπλουζάκι καθώς και γενικές οδηγίες για το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας της συναυλίας» είπε και ευχαρίστησε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην επιτυχία της συναυλίας.

Μεταξύ αυτών είναι η Αστυνομία, η Πολιτική Αμυνα και στρατιώτες οι οποίοι με φορτηγά του στρατού θα μεταφέρουν όλα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν σε αποθήκες, από τις οποίες στη συνέχεια θα διανεμηθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και των Κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό, αντί εισιτηρίου θα προσφέρει σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία συλλογής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατά προτίμηση τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως όσπρια, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, κουλούρια, ζαχαρούχο γάλα, παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, πάνες και άλλα. Όσπρια, Κονσέρβες, Ρύζι, Ζάχαρη, Αλεύρι, Δημητριακά, Μπισκότα, Κουλούρια, Λάδι, Ζαχαρούχο γάλα, Παιδικό γάλα, Παιδικές τροφές, Παιδικές πάνες, Προϊόντα καθαρισμού όπως σκόνη πλυσίματος και υγρό πιάτων και άλλα.

Η συναυλία θα μπορεί να παρακολουθείται ζωντανά τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό μέσω της ιστοσελίδες της Cytanet ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στο facebook page Mazi gia tin Larnaka.

Σημειώνεται ότι από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 25 Μαΐου η παραλία των Φοινικούδων θα είναι κλειστή για τα οχήματα προκειμένου να στηθεί η εξέδρα ενώ την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα το πρωί θα γίνονται πρόβες από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία.

Keywords
δευτερα, λαρνακα, λουκας γιωρκας, αμυνα, αννα, χατζηγιαννης, προσφορες, μαΐου, κυπρος, θεατρο, ρυζι, μακαρονια, cytanet, facebook, tin, καθαρα δευτερα, σισσυ χρηστιδου, www.facebook.com, στρατος, σταυρος δημας, η ημέρα της γης, 600 δις, τελος του κοσμου, αυτοδιοικηση, ελενη, οικονομικη κριση, παρελαση, cytanet, αστυνομια, γνωση, δουλεια, εξεδρα, εργασια, ζαχαρη, μιχαλης χατζηγιαννης, οσπρια, προγραμμα, αγαπη, αμυνα, αννα βισση, αννα, βισση, βοηθεια, βραδυ, γαλα, γινει, γινεται, γινονται, δυνατοτητα, δημος, δημητριακα, δοθει, δοθηκε, εγινε, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εποχη, εποχες, επιτυχια, ερχονται, ειδος, λαδι, μαΐου, μπισκοτα, παντα, οχηματα, προβληματα, πρωι, ραλλια χρηστιδου, ραλλια, σαββοπουλος, σαββατο, συνεχεια, συντομα, σπιτια, τοπικη αυτοδιοικηση, φορα, φορτηγα, χριστινα, κωνσταντινος, ωρες, δημητρης, ειδη, γιωργος παπαδοπουλος, υγρο, κυριακη, μια φορα, πληροφοριες, tin, θελω να
Τυχαία Θέματα