Τι συμβαίνει με την πίεση μας το καλοκαίρι; Ανεβαίνει ή πέφτει;

07:51 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν το καλοκαίρι η αρτηριακή μας πίεση πέφτει ή ανεβαίνει; και εάν πέφτει γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες της υπότασης, τις ημέρες μάλιστα που ο ήλιος καίει; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για την αρτηριακή πίεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τι πρέπει να κάνουν όσοι λαμβάνουν αντιυπερτασική αγωγή, ή διουρητικά φάρμακα και τέλος τι γίνεται με την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία.

Το καλοκαίρι

τι συμβαίνει με την πίεση μου; Ανεβαίνει ή πέφτει; Το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο οργανισμός αντιδρά με διαφορετικούς μηχανισμούς από τον χειμώνα, για να αποκαταστήσει την θερμορύθμιση του. Προκαλείται αγγειοδιαστολή και εφίδρωση. Η αλλαγή αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Αφʼ ενός μεν γιατί μεγαλώνει ο χώρος (αγγειοδιαστολή) που κινείται το αίμα, οπότε η καρδιά καταβάλει λιγότερη δύναμη-αρτηριακή πίεση, αφʼ ετέρου μειώνεται με την εφίδρωση (απώλεια υγρών) και ο όγκος του κυκλοφορούντος αίματος.

Έτσι αν συνεχίζετε την ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Αναζητήσεις
γιατι πεφτει η πιεση το καλοκαιρι
Τυχαία Θέματα