Την δίκαιη αποκατάσταση όσων εξαπατήθηκαν στο θέμα των αξιογράφων, ζήτησε ο Μαλάς

16:28 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την «αδιαπραγμάτευτη θέση» του ότι εκεί και όπου υπήρξε εξαπάτηση, δόλος και χρήση αθέμιτων πρακτικών στο θέμα των κατόχων αξιογράφων θα πρέπει η πολιτεία, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα αλλά και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, να δημιουργήσει μηχανισμούς που θα στοχεύουν στην δίκαιη αποκατάσταση από πλευράς των τραπεζικών ιδρυμάτων όσων επενδυτών εξαπατήθηκαν, διατύπωσε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο κ. Μαλάς

είπε ότι δεσμεύεται για “εξεύρεση οριστικής επίλυσης του προβλήματος, προς όφελος τόσο των εξαπατηθέντων όσο και του συνόλου του κυπριακού λαού”.

Ανέφερε ότι “προφανώς μια μεγάλη μερίδα των κατόχων αξιόγραφων φαίνεται ότι υπήρξε θύμα καταχρηστικής πώλησης (misselling), ότι δηλαδή”, όπως εξήγησε, “αυτοί που τους πώλησαν αυτά τα επενδυτικά εργαλεία δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι και δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες που επιβάλλουν οι νόμοι και οι κανονισμοί”.

“Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να αποζημιωθούν πλήρως πριν τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, ώστε να μην πέσουν θύματα της τυχόν επιμονής της τρόικα για κούρεμα ή υποχρεωτική μετατροπή όλων των αξιογράφων σε μετοχές”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “η αποζημίωση των ανθρώπων αυτών πρέπει να γίνει με διαφανείς και ταχείες διαδικασίες κατά προτίμηση μέσω μηχανισμού επιδιαιτησίας”.

Ο κ. Μαλάς είπε ακόμη ότι “είναι παντελώς άδικο συμπολίτες μας να χάσουν την περιουσία τους διότι έπεσαν θύματα αντικανονικών και διαβλητών πρακτικών στην προσπάθεια τότε των τραπεζών να αυξήσουν τα κεφάλαια τους”.

Θάνατος Νίκης Μαραγκού

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του κ. Μαλάς είπε ότι πληροφορήθηκε “με βαθιά θλίψη τον αδόκητο θάνατο της βραβευμένης συγγραφέως Νίκης Μαραγκού”, προσθέτοντας ότι “η απώλεια της Νίκης Μαραγκού κάνει τον πολιτισμό μας φτωχότερο”.

“Οι τέχνες και τα γράμματα του τόπου έχασαν μία μαχητική και δραστήρια παρουσία. Μια γυναίκα με μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, αλλά και μία γυναίκα που γνοιαζόταν και ήταν παρούσα στα κοινά”, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μαλάς εξέφρασε τα ειλικρινή και βαθιά του συλλυπητήρια προς τους οικείους της αδικοχαμένης Νίκης Μαραγκού.

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=8d92a310eb8f4b71af19b1a139b9adaf#.URUKlh26dZw

Keywords
Τυχαία Θέματα