Την προώθηση της άφιξης τουριστών από την Κίνα συζήτησαν Συλικιώτης και Πρόεδρος του ΚΟΤ

14:23 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρόπους με τους οποίους με τους οποίους θα ενισχυθεί το προφίλ της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός στην κινεζική αγορά συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης και αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του οργανισμού Αλέκο Ορουντιώτη.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εμπορίου αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η προώθηση της Κύπρου

ως τουριστικού προορισμού στην κινεζική αγορά και η διευκόλυνση της καθόδου τουριστών από την Κίνα.

«Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για την επόμενη χρονιά όμως πρέπει να ενεργήσουμε σήμερα και σύντομα να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα».

Ο Νεοκλής Συλικιώτης είπε ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εμπορίου το Μάρτιο του 2012 επικρατούσε μούδιασμα και σκεπτικισμός αναφορικά με το κατά πόσο το 2012 θα μπορούσαν να διατηρηθούν οι αυξήσεις που κατέγραψε ο τουρισμός το 2011.

Σημείωσε ότι το 2011 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 11% σε επισκέπτες αλλά και αύξηση της τάξης του 13% στα έσοδα, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα για το 2012 επιβραβεύουν τις προσπάθειες του Υπουργείου και του ΚΟΤ για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Ο Υπουργός σημείωσε ακόμη ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012 οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, πλησιάζοντας τα 2,5 εκατομμύρια για το σύνολο του έτους ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2012 οι αφίξεις ανήλθαν σε 1,7 εκατομμύρια περίπου, αριθμός ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στα τουριστικά χρονικά της Κύπρου μετά το 1,72 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Ακόμα πιο θετικά, είπε ο κ. Συλικιώτης, είναι τα αποτελέσματα στα έσοδα από τον τουρισμό αφού για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012 οι τουριστικές εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. «Με την τάση που επικρατεί σήμερα τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να ανέλθουν σε 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012» πρόσθεσε.

Ο Νεοκλής Συλικιώτης υπέδειξε ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία αλλά αποτελούν προϊόν του γεγονότος ότι σε άψογη συνεργασία με τον ΚΟΤ τους τελευταίους μήνες τέθηκαν κάποιες προτεραιότητες και ένα συνολικό πρόγραμμα δράσης με βασικά στοιχεία.

Πρώτα και κύρια, όπως είπε, η προώθηση του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου του ΚΟΤ με κύριους άξονες τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την υλοποίηση έργων υποδομής όπως τα γήπεδα γκολφ και οι μαρίνες, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και τον εξορθολογισμό των εξόδων του ΚΟΤ με αναδιοργάνωση των γραφείων του ΚΟΤ στο εξωτερικό.

Ως προτεραιότητα τέθηκε επίσης η διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου όπως έγινε για παράδειγμα με την περίπτωση της Ουκρανίας, την οποία ο Υπουργός χαρακτήρισε ως χώρα με εξαιρετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την διοχέτευση τουριστών προς την Κύπρο και από την οποία οι πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα