Την πρώτη επίσημη συνάντηση bloggers με Προεδρία, διοργάνωσε η Κύπρος

16:02 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πρώτη επίσημη συνάντηση της ευρωπαϊκής μπλογκόσφαιρας με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, διοργανώθηκε την Πέμπτη ύστερα από πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Η Κυπριακή Προεδρία έφερε κοντά Ευρωπαίους bloggers, περιλαμβανομένων και Κυπρίων, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους πάνω σε διάφορα ευρωπαϊκά θέματα. Οι bloggers είχαν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες. Συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με άλλους που συνδέθηκαν

μέσω του «google hangout», από κάθε γωνιά της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Κύπριοι.

Η Προεδρία εξέφρασε την εκτίμησή της προς τους bloggers για την ενεργό συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι αναγνωρίζει πλήρως το ρόλο τους για ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την ΕΕ. Ταυτόχρονα, ήταν και μια μοναδική ευκαιρία για την Προεδρία να γνωρίσει εις βάθος το έργο τους και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για βελτίωση ορισμένων πολιτικών της Ευρώπης.

Η συζήτηση διεξήχθη πάνω στις τέσσερις θεματικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας: 1. Ευρώπη, αποτελεσματικότερη και βιώσιμη, 2. Ευρώπη, με οικονομία που να αποδίδει καλύτερα, βασισμένη στην ανάπτυξη, 3. Ευρώπη, πιο προσιτή στους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, και 4. Ευρώπη στον κόσμο, εγγύτερα με τους γείτονές της.

Ωστόσο, η συνάντηση ασχολήθηκε και με άλλα θέματα, όπως η αναγνώριση καλύτερων πρακτικών για την πρόκληση ενδιαφέροντος και συμμετοχής στις πολιτικές συζητήσεις στην ΕΕ, καθώς και η ενίσχυση της ελεύθερης δημοσιογραφίας και των κοινωνικών δικτύων σε χώρες όπου δεν επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες.

Μετά τις συζητήσεις, ακολούθησε συνέντευξη με Κύπριους bloggers, καθώς και μια συζήτηση με τους αρχηγούς των ομάδων, οι οποίοι παρουσίασαν τα συμπεράσματα των συζητήσεων που διεξήχθηκαν.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Μαριάννα Καραγεώργη, Εκπρόσωπος της προεδρίας στις Βρυξέλλες για την ΚΟΡΕΠΕΡ Ι, δήλωσε ότι κατά τις προετοιμασίες πριν από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ, μαζί με τον συνάδελφό της Νίκο Χριστοδουλίδη, Εκπρόσωπο Προεδρίας για ΚΟΡΕΠΕΡ ΙΙ, είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο να διοργανώσουν μια εκδήλωση για γνωριμία με τους Ευρωπαίους bloggers.

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για μια Καλύτερη Ευρώπη», είπε η κ. Καραγιώργη.

Στην ομιλία του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τη συμμετοχή των bloggers, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Κυπριακή Προεδρία προκειμένου να καθιερώσει αυτό το διάλογο, κάτι που όπως είπε, έλειπε από την Ευρώπη.

Ο κ. Κορνηλίου πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση μιας Προεδρίας της ΕΕ με την κοινωνία των bloggers.

Επεσήμανε ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν διπλός, πρώτον να φέρει κοντά τους Ευρωπαίους bloggers με την Κυπριακή Προεδρία, αλλά και με τους Κύπριους bloggers.

Ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Πρέσβης Γιώργος Ζωδιάτης, εξέφρασε την άποψη ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες και το διαδίκτυο έχουν εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στη

Keywords
Τυχαία Θέματα