Τις επόμενες ημέρες η εκλογή του νέου προέδρου της ΔΕΦΑ, λέει ο Υπ. Εμπορίου

09:29 21/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση θα υποβάλει στο Υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση ο Υπουργός Εμπορίου, όσον αφορά την εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΕΦΑ μετά την παύση του Εκτελεστικού Προέδρου της ΔΕΦΑ Κώστα Ιωάννου, δήλωσε ο ίδιος χθες από την Πάφο. Ελπίζω είπε, «να υπάρχει κατάληξη τις επόμενες ημέρες».

Ο κ Λακκοτρύπης που ρωτήθηκε όσον αφορά την παύση του κ. Κώστα Ιωάννου , από το διοικητικό συμβούλιο μετά την επικύρωση από το Υπουργικό

Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως « η απόφαση του Υπουργικού ήταν να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την παύση του κ Ιωάννου και αυτό έγινε σήμερα το πρωί».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο της παύσης του κ Ιωάννου, ο κ Λακκοτρύπης είπε ότι «υπάρχει μια υπόθεση η οποία ήρθε στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα , ο οποίος την απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Αστυνομία». Η ΔΕΦΑ συνέχισε ο κ Λακκοτρύπης δεν ασχολήθηκε με την ουσία της υπόθεσης, προσθέτοντας πως αυτή δεν είναι η δουλειά της . Η ΔΕΦΑ συνέχισε, « από την στιγμή που υπάρχει αυτή η υπόθεση έπρεπε να λάβει κάποια μέτρα ούτως ώστε να διασφαλίσει τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή για την ενδιάμεση λύση ούτως ώστε να είναι όσο πιο διαφανείς μπορούν, να είναι».

Ο Υπουργός Εμπορίου επανέλαβε, πως δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης αυτή, καθαυτή , προσθέτοντας πως αυτή δεν είναι η ΔΕΦΑ που θα την κρίνει. Ο κ. Λακκοτρύπης δεν ήταν σε θέση να αναφερθεί σε ονόματα για διαδοχή του κ. Ιωάννου. Υπάρχουν είπε, κάποια ονόματα, τα οποία συζητούνται , αλλά δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση αυτή την στιγμή.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε αποκλειστικά δικαιώματα στην κυπριακή ΑΟΖ στην νορβηγική εταιρεία ο κ Λακκοτρύπης ανέφερε πως υπάρχουν κάποια συμβόλαια για τα σεισμογραφικά στην Κυπριακή ΑΟΖ τα οποία εξετάζονται αυτή την στιγμή, για να διαφανούν όπως είπε, «όλες τις επιλογές που έχει η Δημοκρατία για να διεκπεραιώσει το συντομότερο δυνατό όσο πιο λεπτομερείς σεισμογραφικά (τρισδιάστατα αν είναι δυνατόν), μελέτες γίνεται .

Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την επανεκκίνηση της οικονομίας ο κ Λακκοτρύπης ανέφερε πως τα μέτρα δεν είναι εξαντλητικά, αλλά απλά, έχουν το στοιχείο της αμεσότητας. Το Υπουργικό συμβούλιο συνέχισε « σε διήμερες ολοήμερες συσκέψεις επέλεξε κάποια μέτρα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό». Ο κ Λακκοτρύπης ανέφερε πως θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλα μέτρα, όπως εξήγγειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για θέματα δημοσιονομικών αλλά και για θέματα ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα