Το 1ο Φόρουμ Συνεργασίας Πανεπιστημίων Καναδά-Ελλάδας/Κύπρου το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

14:53 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πρώτο Φόρουμ Συνεργασίας Πανεπιστημίων Καναδά-Ελλάδας/Κύπρου θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του Καναδά στην Κύπρο Robert Peck.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο βασικός στόχος του Φόρουμ είναι να προωθήσει νέες συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων στην Ελλάδα και την Κύπρο,

με πανεπιστήμια στον Καναδά. Οι συνεργασίες θα περιλαμβάνουν προγράμματα ανταλλαγής/συμπληρωματικής κατάρτισης διδακτικού προσωπικού, διαλέξεις, τριμηνιαία ή εξαμηνιαία προγράμματα στο εξωτερικό, προγράμματα Καναδικών και Ελληνικών σπουδών και συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Peck παρατήρησε ότι αν και ήδη υφίστανται συμφωνίες μεταξύ καναδικών και ελληνικών πανεπιστημίων, παρατηρείται πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της διμερούς πανεπιστημιακής συνεργασίας.
Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Θα συμμετάσχουν οκτώ καναδικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: McGill University, York University, McMaster University, University of Ottawa, Simon Fraser University, Université de Montréal, University of New Brunswick και το Perimeter Institute for Theoretical Physics στο University of Waterloo του Οντάριο το οποίο ίδρυσε ο Ελληνοκαναδός Mike Lazaridis, συνιδρυτής της Blackberry. Θα συμμετάσχει επίσης μεγάλος αριθμός ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων.

Ο κ. Peck απέδωσε τα εύσημα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη χορηγία του με την οποία χρηματοδοτούνται επί πλέον υποτροφίες σε διακεκριμένα καναδικά πανεπιστήμια για Έλληνες φοιτητές με αφορμή την 70η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας. Σήμερα χορηγούνται υποτροφίες από τρία καναδικά πανεπιστήμια: McGill University (Μόντρεαλ), University of Ottawa (Οττάβα) και York University (Τορόντο).
Το πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει επίσης δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με καναδικά πανεπιστήμια -η πρώτη με τη συμμετοχή πιθανών Ελλήνων εταίρων εκτός πανεπιστημιακού χώρου και η δεύτερη με συμβούλους καθοδήγησης και άλλους συμβούλους από την Ελλάδα. Η ημερίδα θα κλείσει με βραδινή ανοικτή εκδήλωση για τους αποφοίτους καναδικών πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα