Το PKK ελέγχει γύρω από το Σεμντιλί, δήλωσε ο αρχηγός του BDP

19:07 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εδώ και ενάμιση μήνα το ΡΚΚ ελέγχει μια περιοχή 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ του Σεμντιλί και της Τσουκούρτζα, στη ΝΑ Τουρκία, σύμφωνα με τον αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας και Ειρήνης (BDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, ο κ. Ντεμιρτάς ανέφερε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός έχει μόνο δια αέρος πρόσβαση στα προχωρημένα φυλάκιά του στην περιοχή και κατηγόρησε τους Τούρκους αξιωματούχους ότι αποκρύπτουν την

αλήθεια για τις εξελίξεις στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι διεξάγονται επί 40 ημέρες μάχες στην περιοχή του Σεμντιλί αποδεικνύει ότι είναι αδύνατη στρατιωτικά η εξουδετέρωση του ΡΚΚ.

Η εφημερίδα Ακσιάμ γράφει σήμερα ότι το ΡΚΚ σχεδίαζε την απαγωγή των ανώτατων στελεχών του ΑΚΡ Χουσείν Τσελίκ και Τζουμαλί Ιτστέν αλλά η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία χάλασε το σχέδιο τους.

Η ΜΙΤ απέστειλε προειδοποιήσεις σε κυβερνήτες και αρχηγούς αστυνομίας 81 νομών της Τουρκία για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το ΡΚΚ σχεδίαζε την απαγωγή των Τσελίκ και Ιτστέν διότι ικανοποιήθηκε από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη απαγωγή του Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Χουσεϊν Αϊγκιούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα