Το ΔΗΚΟ δεν ευνοεί αλλαγή χαρακτήρα του λιμανιού Λάρνακας, δηλώνει ο Πρόεδρός του

20:28 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει η κυβέρνηση να μας πείσει ότι οι αποφάσεις της για το λιμάνι της Λάρνακας είναι προσωρινές και ότι είναι για το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος μετά από συνάντηση που είχε, στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, αναφέροντας ότι το ΔΗΚΟ δεν ευνοεί αλλαγή του χαρακτήρα του λιμανιού.

«Η συζήτηση», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ,

«με το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου άγγιξε ευρύτερα τους στόχους της αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακούσαμε πάρα πολλές χρήσιμες απόψεις και για το συγκεκριμένο θεωρώ ότι όλοι έχουμε κοινούς στόχους. Ο Δήμοι να αντιμετωπίζουν τα σημερινά τους οικονομικά προβλήματα, αλλά να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα ικανοποιούν τους δημότες τους».
«Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος « θα πρέπει να προχωρήσουμε με συνεργασία μεταξύ των Δήμων αλλά και κυβέρνησης και Βουλής για να λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν θα λυθεί από μόνο του».

«Σ` ό,τι αφορά το λιμάνι της Λάρνακας», πρόσθεσε, «είχαμε μια εκτενή συζήτηση και ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα, το οποίο αφορά ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Εμείς ως ΔΗΚΟ αναμένουμε να έχουμε μια σωστή, πλήρη ενημέρωση από πλευράς της κυβέρνησης σε σχέση με όλες τις πτυχές που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα».
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε περαιτέρω «ότι εμείς δεν υποτιμούμε τα διλήμματα που είχαν τεθεί ενώπιον της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, είναι ζητήματα που αφορούν ευρύτερα την κυπριακή οικονομία, απλά μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ένας ευρύτερος σχεδιασμός σε ό,τι αφορά αυτά τα ζωτικής σημασίας προβλήματα ενέργειας». Κάποια ερωτήματα, είπε, θα τα θέσουν στον Υπουργό Συγκοινωνιών όταν θα τούς ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε στη συνέχεια αν είχε ξεκινήσει το έργο ανάπλασης του λιμανιού και τα έργα θα είχαν ήδη προχωρήσει πού θα τοποθετούνταν αυτές οι εγκαταστάσεις; Στο Βασιλικό, πρόθεσε, πότε θα είναι έτοιμη η υποδομή για να μπορέσει να μεταφερθεί εκεί η επεξεργασία της παραγωγής των αποβλήτων από τις γεωτρήσεις; Πού θα βρεθεί χρηματοδότηση για να κτιστούν οι υποδομές του λιμανιού του Βασιλικού; Γιατί έγιναν οι συμφωνίες πριν να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες;
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι τοποθετούνται ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά το λιμάνι Λάρνακας. «Δεν ευνοούμε την αλλαγή του χαρακτήρα του σε περιοχή βαριάς βιομηχανίας, όμως αναμένουμε να μας πείσει ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως θα μας πείσει η κυβέρνηση, ότι οι λύσεις και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι προσωρινές και ότι εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Keywords
Τυχαία Θέματα