Το ΕΥΡΩΚΟ χαιρετίζει το μορατόριουμ στην απασχόληση

11:42 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα χαιρετίζει την –έστω και καθυστερημένα- υποβληθείσα από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόταση για την επιβολή μορατόριουμ στην απασχόληση αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε ορισμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα υπέβαλε κατ’ επανάληψη και φορτικά την εισήγηση για επιβολή μορατόριουμ όταν η ανεργία ήταν ακόμα 17.000 σε αντίθεση με

την κατάσταση σήμερα που διπλασιάστηκε σε 34.000.

Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή της εξαγγελθείσας απόφασης.

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε και την άλλη πρόταση του Ευρωπαϊκού Κόμματος για εφαρμογή των Νομοθεσιών Περί ίσης μεταχείρισης προσώπων άσχετα από φυλετική ή εθνοτική καταγωγή και Περί ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση και την εργασία.
Η εφαρμογή των πιο πάνω Νομοθεσιών θα περιορίσει την εργοδότηση Κοινοτικών εργαζομένων οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε φτηνή εργατική δύναμη που ανταγωνίζεται αθέμιτα τους Κυπρίους ανέργους και τους εκτοπίζει από την αγορά εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα συνεχίσει να υποβάλλει ολοκληρωμένα και συστηματικά τις προτάσεις και τις εισηγήσεις που επεξεργάστηκε εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν την ανάγκη για μια συγκροτημένη και ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική η οποία μέχρι τώρα έχει σημειώσει ασύγνωστα λάθη και παραλείψεις με καταστροφικά αποτελέσματα στον Κοινωνικό και Οικονομικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα