Το ΕΥΡΩΚΟ για εγκληματικότητα και οικονομία

18:32 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονα αισθήματα ανασφάλειας διακατέχουν την κυπριακή κοινωνία, σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Θεόδωρο Ευθυμίου, ο οποίος σχολιάζοντας τους φόνους στην Αγία Νάπα είπε ότι η αύξηση της εγκληματικότητας, οι τρομακτικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η δημογραφική αλλαγή, που συντελείται εξ υπαιτιότητας των κυβερνώντων, έχουν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κοινωνική συνοχή.

«Οι κυβερνώντες δεν έχουν κατανοήσει ότι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε έξαρση την εγκληματικότητα είναι

η επικράτηση της νοοτροπίας για γρήγορο και εύκολο κέρδος και ότι αυτή η νοοτροπία ενισχύεται από την οικονομική κρίση και από την κρίση θεσμών, όπως η παιδεία και η οικογένεια».

Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος, πρόσθεσε, είναι η εκ θεμελίων αλλαγή στους θεσμούς, σημειώνοντας ότι απαιτείται δράση, που να συνδυάζει τον εκσυγχρονισμό, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και επιστροφή σε αρχές και αξίες του Ελληνικού πολιτισμού. Επιβάλλεται, κατέληξε, η χάραξη μιας νέας σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής, που να θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη με σεβασμό στις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματά του. «Αυτή η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει αποτύχει σε όλα», ανέφερε ο κ. Ευθυμίου.

Οικονομία
————-
Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ο Γραμματέας Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ κατηγόρησε τον Πρόεδρο Χριστόφια πως για να αποκρύψει την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του, συνεχίζει να δυσφημίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και να ισχυρίζεται ότι η οικονομία πάει καλά.

«Πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν για να σταματήσει ο Πρόεδρος να υπεραμύνεται των χειρισμών του και να αντιληφθεί τα προβλήματα της οικονομίας; Πόσοι άνεργοι ακόμα πρέπει να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας για να κατανοήσει ο Πρόεδρος την οικονομική πραγματικότητα, που προκάλεσε η διακυβέρνηση του; Σε ποια χώρα ζει επιτέλους ο κ. Χριστόφιας;».

Φαίνεται, συνέχισε, πως ο κ. Χριστόφιας θεωρεί διαπραγματευτικό όπλο, να επικρίνει με βαρείς χαρακτηρισμούς, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στους οποίους θα αποταθεί για δανεισμό και στήριξη. «Δεν έχει κατανοήσει πως σε λίγες ημέρες, θα προεδρεύει αυτών των θεσμών, τους οποίους στήνει στον τοίχο με κάθε ευκαιρία; Μάλλον, η ευελιξία του εξαντλήθηκε στους χειρισμούς του στο Κυπριακό».

Κατά τ’ άλλα, είπε, τα κόμματα και ο λαός είναι ακόμα στο σκοτάδι για όλα, για τα μέτρα, για το διακρατικό δάνειο και για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Δυστυχώς, κατέληξε ο κ. Ευθυμίου, έχει εξαντληθεί και η διάθεση για έκκληση προς τους κυβερνώντες, για να μοιραστούν το βάρος του χειρισμού ενός σοβαρότατου ζητήματος, όπως η οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα