Το ΕΥΡΩΚΟ για τον φόρο ακινήτων, νέο Γενικό Εισαγγελέα και ελληνική γλώσσα

14:28 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η καταβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας να γίνεται από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον από την ιδιοκτησία, πρότεινε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας, προσθέτοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα συμβάλει στη Βουλή, ώστε η φορολογία να γίνει δικαιότερη.

Για τις περιπτώσεις ακινήτων που δεν έχουν εκδοθεί τίτλοι ιδιοκτησίας, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «το φόρο θα πρέπει να τον επωμίζεται αυτός που εκμεταλλεύεται

το ακίνητο και που στην ουσία είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης».

Με αυτόν τον τρόπο, είπε, θα επιτευχθεί διασπορά στο επωμιζόμενο κόστος της φορολογίας και φυσικά θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα είσπραξης από το κράτος των αναμενομένων εσόδων.

Ανέφερε ότι η μέθοδος αυτή είναι δικαιότερη και θα αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση ή και οικονομική κατάρρευση επαγγελματιών του κλάδου της οικοδομικής βιομηχανίας.

Ανέφερε ακόμη ότι η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας καθυστερεί δραματικά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο που καθορίζει ποιος είναι ο οφειλέτης του φόρου προς το κράτος.

Ανάληψη καθηκόντων νέου Γενικού Εισαγγελέα
——————————

Αναφερόμενος στην ορκωμοσία του νέου Γενικού Εισαγγελέα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο που η δικαιοσύνη στον τόπο καλείται να αποδείξει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα της.

Είπε ότι το κόμμα εύχεται στο νέο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη καλή επιτυχία στο έργο του και στην άσκηση των καθηκόντων του.

«Αναλαμβάνει να ηγηθεί της σημαντικής προσπάθειας για τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για τη σημερινή καταστροφή στον τόπο μας», ενώ «οφείλει να λάβει υπόψη ότι ο λαός επενδύει πολλά στον ίδιο και ότι οι πολίτες αξιώνουν την παραδειγματική και σκληρή τιμωρία όλων όσων οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή οικονομική καταστροφή, είτε αυτοί είναι σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό είτε σε τραπεζικό επίπεδο» κατέληξε.

Διαφύλαξη ελληνικής γλώσσας
——————————

Εξάλλου, ο κ. Γιωργάλλας αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικότητας της παιδείας.

«Οι βαθιές ρίζες του Ελληνισμού στην Κύπρο δεν επηρεάστηκαν από τους αιώνες σκλαβιάς, ακριβώς επειδή θωρακίστηκαν από τη ελληνική γλώσσα και την ελληνική παιδεία» είπε, προσθέτοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ απορρίπτει και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά, οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλεται, για να μειωθεί η σημασία της ελληνικής γλώσσας και να μετατραπεί η κυπριακή διάλεκτος σε γλώσσα.

Ανέφερε επίσης ότι θα αντιμετωπιστεί με σθένος οποιαδήποτε προσπάθεια απομάκρυνσης της παιδείας από τον ελληνοκεντρικό της χαρακτήρα. «Σε τέτοιες κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές, η επιστροφή στις αρχές και αξίες του ελληνικού πολιτισμού, θα συμβάλει στον αγώνα μας για την επιβίωση του λαού μας στην πατρώα γη», είπε.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, σε συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα