Το «καλό παιδί» στο θέμα του ΝΑΤΟ παίζει η ε/κ πλευρά κατά τον Κιουτσιούκ

23:03 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να δώσει το μήνυμα του καλού παιδιού στη διεθνή κοινότητα στο θέμα του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν φαίνεται να έχει διαφορά από τους άλλους ηγέτες αφού άλλα έλεγε πριν τη λύση και άλλα μετά, εξουδετερώνοντας τις ελπίδες για λύση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνάντησή

του σήμερα με αντιπροσωπεία του συνδέσμου αγωνιστών ΤΜΤ, ο κ. Κιουτσιούκ υποστήριξε ότι η επιθετική πλευρά είναι πάντα η ε/κ, ισχυριζόμενος ότι το κόμμα του νεοεκλεγέντα Ε/κ ηγέτη, όπως αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΔΗΣΥ, ιδρύθηκε πάνω στην ΕΟΚΑ Β.

Ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου, Γιλμάζ Μπόρα ανέφερε ότι ο νέος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης «50 χρόνια μετά το σκοτωμό» συμπεριφέρεται σαν να μην έγινε τίποτε και κάνει έκκληση «ελάτε να ενωθούμε». Δεν πρέπει να γίνει βήμα πίσω από την ίδρυση του ψευδοκράτους, πρόσθεσε ο Μπόρα, καταφερόμενος εναντίον της απόφασης των ΗΕ στις 4 Μαρτίου του 1964. Αυτή τη στιγμή, είπε, όλος ο κόσμος υποβάλλει ότι πρέπει να υπάρξει μια λύση διζωνική με δύο κράτη – όπως είπε – που να είναι βιώσιμη.

Όταν ήρθε ο Χριστόφιας στην εξουσία, συνέχισε, ως αριστερός Πρόεδρος έγιναν σκέψεις πως θα υπήρχε μια ελπίδα στο Κυπριακό, αλλά στο σημείο που φτάσαμε δεν έγινε καμιά πρόοδος. Ο Αναστασιάδης, είπε, που είναι γνωστός επειδή είπε ναι στο σχέδιο Ανάν, άλλα έλεγε πριν και άλλα μετά τις εκλογές. Δεν φαίνεται να έχει καμιά διαφορά από τους άλλους ηγέτες, συνέχισε, και εξανεμίζονται οι ελπίδες για ειρήνη.

Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, δεν θα έπρεπε να έχει στην ατζέντα της το ΝΑΤΟ αλλά τη λύση του Κυπριακού, υπενθυμίζοντας ότι όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα