Το Κυπριακό συζήτησαν Ban Ki-moon και Cameron

08:12 16/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν χθες στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην έδρα του ΟΗΕ, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν γκι-Μουν με το Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως ανέφερε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του «ο γενικός γραμματέας ανέπτυξε τη σημασία της χρησιμοποίησης του προσεχούς διαστήματος ως ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος στο κυπριακό πρόβλημα».

Στη διάρκεια της συνομιλίας του, ο κ. Μπαν ευχαρίστησε το Βρετανό πρωθυπουργό για

την ηγεσία και υποστήριξη προς τα Ηνωμένα Έθνη σε αρκετά θέματα, συμπεριλαμβανομένων «της Σομαλία, του Μάλι, στους Σύριους πρόσφυγες, το εντυπωσιακό επίπεδο της βρετανικής αναπτυξιακής βοήθειας και το Παγκόσμιο Κληροδότημα».

Αντάλλαξαν παράλληλα απόψεις για τους καταλληλότερους τρόπους με τους οποίους τα αντιμαχόμενα μέρη στη Συρία να προσέλθουν στην προταθείσα διεθνή διάσκεψη με σοβαρές αντιπροσωπείες και πραγματική βούληση για να επιτύχουν συμβιβασμούς, ιδίως στο ζήτημα της μετάβασης.

«Η ενθάρρυνση και των δύο πλευρών από πολλούς διεθνείς παίκτες θα ήταν καθοριστικό προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου, στην οποία τονίζεται ότι και οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τη σημασία των ερευνών από τα Ηνωμένα Έθνη των ισχυρισμών για χρήση χημικών όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα