Το Κυπριακό συζήτησαν ΕΥΡΩΚΟ και Ελληνας Πρωθυπουργός

16:42 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κόμματος με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος αποτελείτο από τον Πρόεδρο του, Δημήτρη Συλλούρη και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ενημέρωσαν τον Ελληνα Πρωθυπουργό για την προσέγγιση του Ευρωπαϊκού

Κόμματος για το Κυπριακό, «ιδιαίτερα ότι όσοι επικαλούνται τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν είναι ειλικρινείς όταν την ίδια ώρα μιλούν για λύση, για ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκές αρχές, κ.λ.π.».

«Αυτό πρέπει να το προσέξουν και στην Ελλάδα, διότι όσα δεχόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές, ούτε η εκ περιτροπής προεδρία, ούτε η παραμονή εποίκων. Επίσης, τονίσαμε ότι η πρόνοια για να δοθεί δικαίωμα στους Τούρκους υπηκόους να διαμένουν ανεξέλεγκτα στην Κύπρο είναι ένας τρόπος που η Τουρκία θα τον χρησιμοποιήσει για τουρκοποίηση της Κύπρου», πρόσθεσε.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός τους ενημέρωσε για τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. «Μας έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά, πολλές θυσίες, αλλά η Ελλάδα βρίσκει το δρόμο της», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα