Το νέο Toyota Yaris Van, απευθύνεται στους επαγγελματίες

16:39 4/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το νέο Toyota Yaris Van λανσάρεται και στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για μια ακόμη εκδοχή του γνωστού ιαπωνικού supermini, η οποία όμως λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της απευθύνεται στους επαγγελματίες. Ανήκει στην αναπτυσσόμενη υποκατηγορία των Compact Vans, των οποίων ο όγκος των πωλήσεων προσεγγίζει το 50% της κατηγορίας των ελαφρών φορτηγών.

Αν και είναι ένα από τα μικρότερα σε μήκος μοντέλα της κατηγορίας εξασφαλίζει ικανοποιητικό αποθηκευτικό

χώρο. Ανακοινώθηκε ότι η αποθηκευτική του ικανότητα φθάνει τα 1.100 λίτρα. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εύκολη φόρτωση αντικειμένων και εργαλείων χάρη στον μελετημένο και ειδικά σχεδιασμένο αποθηκευτικό χώρο καθώς και στο υψηλό άνοιγμα της πίσω πόρτας. Η νέα διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου είχε σαν αποτέλεσμα την αφαίρεση της δεύτερης σειράς καθισμάτων. Επίσης δεν υπάρχουν και οι πίσω πόρτες.

Το νέο Toyota Yaris Van εφοδιάζεται με πετρελαιοκινητήρα 1.4D-4D turbodiesel, με τεχνολογία common-rail. Η απόδοση του φθάνει τους 90 ίππους στις 3.800 σ.α.λ. Μέγιστη ροπή 20,4 χλγμ. από τις 1.800-2.800 σ.α.λ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μέση κατανάλωση είναι 4,2 λίτρα/100 χλμ. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 ?? και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Εκπομπές C02 111γραμ./χλμ.

Διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της βασικής έκδοσης. Στο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και 4 αερόσακοι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στις δόκιμες του EuroNcap.

Η τιμή πώλησης της βασικής έκδοσης του Toyota Yaris Van καθορίστηκε στις 14.570 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται όφελος της κρατικής απόσυρσης).

Keywords
Τυχαία Θέματα