Το πάθημα της Ελλάδας δεν φαίνεται να έγινε μάθημα στην Κύπρο

13:27 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Το πάθημα της Ελλάδας δεν φαίνεται να έχει γίνει μάθημα για τους κυβερνώντες στην Κύπρο, όπως δήλωσε σήμερα ο Σταύρος Βιολάρης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ,

ο κ. Βιολάρης, σε σημερινές δηλώσεις του επανέλαβε ”ότι η μόνη περίπτωση, να αναθερμανθεί η οικονομία και να δημιουργηθεί προοπτική για το μέλλον, είναι η αναζωογόνηση της ανάπτυξης”.

”Ο χρόνος έχει εξαντληθεί και τα μέτρα ανάπτυξης που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν”, δήλωσε ο κ. Βιολάρης.

”Η Κυβέρνηση”, είπε, ”λειτουργεί ωσάν να ευρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία. Η ανεργία, ο στραγγαλισμός της μεσαίας τάξης και η συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας δεν αντιμετωπίζονται με ωραιοποίηση και απόκρυψη των τεραστίων προβλημάτων, αλλά με τομές στην οικονομία, με μεταρρύθμιση του κράτους και με την πάταξη της διαφθοράς”.

”Αυτά αναμένουμε να πράξει η Κυβέρνηση πριν να είναι πολύ αργά”, συνέχισε ο κ. Βιολάρης, προσθέτοντας πως ”αυτές τις δύσκολες στιγμές, που περνά ο ελληνικός λαός, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους Ελληνες πολίτες”.

”Οι εξελίξεις στην Ελλάδα μάς επηρεάζουν ήδη και οι συνέπειες στην κυπριακή οικονομία, θα καταστούν εντονότερες μετά τις τελευταίες εξελίξεις και θα είναι αλυσιδωτές, ξεκινώντας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και καταλήγοντας στους πολίτες”, είπε ο κ. Βιολάρης.

”Δυστυχώς”, τόνισε ο κ. Βιολάρης, ”η αποτυχημένη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης Χριστόφια κατέστησε την κυπριακή οικονομία επικίνδυνα ευάλωτη στους κλυδωνισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας”.

Οπως ανέφερε ο κ. Βιολάρης, ”μετά από μιαν περίοδο έντονων δημόσιων συζητήσεων, κατά την οποία η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στη λήψη κάποιων μέτρων, παρατηρείται και πάλιν ένας εφησυχασμός από τους κυβερνώντες, οι οποίοι δίδουν την εντύπωση ότι δεν βιάζονται να προχωρήσουν τα μέτρα ανάπτυξης που συμφωνήθηκαν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα