Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα στείλει σωστά μηνύματα

14:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Σταύρος Βιολάρης,  επανέφερε, με δηλώσεις του, την πρόταση του κόμματος για τη δημιουργία Ταμείου  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής  ικανότητας της κυπριακής οικονομίας κατά δύο μονάδες από τον οίκο αξιολόγησης  Moody’s.

Είπε πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί να στηρίξει το  χρηματοπιστωτικό σύστημα, αν η κατάσταση λάβει τέτοια πορεία, έτσι ώστε να  απαιτείται παρέμβαση για διάσωσή του.

”Η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα στείλει το μήνυμα

 στις ξένες αγορές, στους επενδυτές και στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ότι η κυπριακή οικονομία θωρακίζεται έναντι οποιωνδήποτε πιθανών, δυσμενών εξελίξεων”, πρόσθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Μέχρι στιγμής – και δυστυχώς ούτε στο άμεσο μέλλον διαφαίνεται ότι θα γίνει – η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει προληπτικής φύσης μέτρα. Το δεύτερο πακέτο μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας στην ουσία δεν υπάρχει και η επιχειρηματολογία του Υπουργού Οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός του 2012 περιλαμβάνει τα μέτρα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός», κατέληξε ο Σταύρος Βιολάρης.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Βιολάρης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Ευχόμαστε, οι χθεσινοβραδινές θετικές εξελίξεις να έχουν συνέχεια και να μπορέσει η Ελλάδα, μέσα από μια εθνική συνεννόηση να ανακάμψει, για το καλό του ελλαδικού λαού. Ο Κυπριακός Ελληνισμός θέλει μια Ελλάδα ισχυρή, καθώς είναι το μόνο ανιδιοτελές στήριγμα του αγώνα της Κύπρου για δικαίωση», είπε.

«Η κυβέρνηση και τα ελλαδικά πολιτικά κόμματα έχουν αποδείξει ότι στις κρίσιμες ώρες θέτουν την Ελλάδα πάνω απ’ όλα. Ευχόμαστε αυτό να γίνει παράδειγμα και για την κυπριακή Κυβέρνηση και τα κυπριακά πολιτικά κόμματα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα