Το τρένο για το Eurogroup «έχει φύγει χωρίς εμάς», είπε ο Αβ. Νεοφύτου

17:52 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το τρένο για το Γιούρογκρουπ στις 12 Νοεμβρίου «έχει φύγει χωρίς εμάς», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και πρόσθεσε ότι την ώρα που ο τόπος κινδυνεύει, όλοι πρέπει να ενωθούν να τον σώσουν.

Ερωτηθείς ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί ημερομηνία καθόδου της τρόικας και ότι σε κάποια σημεία δεν υπάρχει συμφωνία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «πρέπει να τρέξουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τις επόμενες ώρες, αν θα έχουμε λίγες πιθανότητες να προλάβουμε το τρένο που ξεκίνησε χωρίς εμάς».

«Αλλά και αυτό υπό μία προϋπόθεση. Και να προλάβουμε το τρένο,

πρέπει και ο οδηγός του τρένου να θέλει να μας ανοίξει την πόρτα για να μπούμε μέσα. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πολύ τραγικά για τον τόπο μας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι έπρεπε να είμαστε έτοιμοι από τις 22, 23 του Οκτώβρη.

«Τα πράγματα είναι πάρα – πάρα πολύ δύσκολα. Ίσως να ξεπεράσαμε και το σημείο μηδέν. Και την ώρα που το τρένο έχει φύγει, μας άφησε πίσω του, να τσακωνόμαστε ανά μεταξύ μας, κόμματα, Κυβέρνηση, Βουλή, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές οργανώσεις των εργοδοτών. Ο καθένας να ανασύρει τα λάβαρα του, τις κόκκινες γραμμές του, οι μεν για τα κεκτημένα, οι άλλοι για την προοπτική της επιχείρησης και τα κέρδη. Ο καθένας να θέλει να καταγράψει κάτι νομιζόμενος ότι καταγράφει πόντους υπέρ του. Και η πατρίδα μας κινδυνεύει. Κινδυνεύει οικονομικά και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών. Έχει προβληματιστεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, αν θα αντέξει τις επόμενες εβδομάδες με αυτή την αβεβαιότητα ο χρηματοπιστωτικός μας τομέας», συμπλήρωσε.

Τα πράγματα, συνέχισε, είναι κρίσιμα και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε κατάσταση έκτακτου κινδύνου».

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε τον κυπριακό λαό ότι η Τρόικα θα ήταν στην Κύπρο από την περασμένη Δευτέρα. «Δεν είναι ώρα για έριδες, ούτε για αντιπαραθέσεις. Να είμαστε πραγματιστές, να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, κινδυνεύει ο τόπος μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαγραφής χρεών, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «έχουμε χρόνο πολύ, μετά που θα σώσουμε τον τόπο μας να τα πούμε με το όνομα τους» και πρόσθεσε ότι η ώρα είναι κρίσιμη και «ας μην αναλώνουμε τις δυνάμεις μας με το να τσακωνόμαστε ανά μεταξύ μας».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι διαγράφονται ή ξεγράφονται οι όποιεσδήποτε ευθύνες οποιουδήποτε, όποιος και αν είναι αυτός. Κόμματα, τραπεζίτες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, αλλά την ώρα που ο τόπος κινδυνεύει, όλοι πρέπει να ενωθούμε να τον σώσουμε», κατέληξε.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα