Το Βερολίνο επιχειρεί «σχέση εμπιστοσύνης” με το Παρίσι

23:36 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι η γερμανική Κυβέρνηση προσπαθεί “να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης” με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

“Παρίσι και Βερολίνο δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη”, αλλά “το Παρίσι και το Βερολίνο πρέπει να είναι οι ηγέτες”, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός, ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις για τη γαλλογερμανική σχέση από φοιτητές μέσα στο κτήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ερωτηθείς

για τη βοήθεια που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Γερμανός Υπουργός υπογράμμισε το “χαμένο χρόνο” σε αυτή τη χώρα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών.

Παρέπεμψε για μία ακόμη φορά στην έκθεση που θα υποβάλει η Τρόικα των πιστωτών της Αθήνας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την Ελλάδα, η οποία έχει ζητήσει μια παράταση δύο ετών, έως το 2016, για να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της.

“Πριν από τη λήψη αυτής της έκθεσης, δεν μπορούμε να λάβουμε μιαν απόφαση, θα ήταν επικίνδυνο για την Ελλάδα και για τη γενική κατάσταση”, εκτίμησε.

Ο Γερμανός Υπουργός γενικότερα εκτιμά ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε να λειτουργήσει με περισσότερες ευρωπαϊκές αρμοδιότητες στον οικονομικό και τον δημοσιονομικό τομέα.

“Πρέπει να σκεφτούμε για νέες μεταφορές εθνικών αρμοδιοτήτων, με την εισαγωγή για παράδειγμα ενός βέτο για σχέδια προϋπολογισμών που δεν πληρούν τα κριτήρια σταθερότητας”, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα