Τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, αναμένουν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη

07:57 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι επιτρέπουν το σχηματισμό κυβέρνησης, που θα αναλάβει να επαναφέρει την οικονομία σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνεται στη δήλωση που εξέδωσε το Εurogroup, αργά χθες το βράδυ, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα πρέπει να επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης που θα έχει την υποστήριξη του εκλογικού σώματος, ώστε να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Eurogroup αναγνωρίζει τις αξιοσημείωτες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί για την Ελλάδα την καλύτερη εγγύηση, ώστε να υπερβεί τις παρούσες οικονομικές προκλήσεις. Το Eurogroup επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσαρμογής προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία. Γι αυτό προσβλέπει στην ταχύ σχηματισμό νέας ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα ενστερνισθεί το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο δεσμεύθηκαν ήδη η Ελλάδα και οι χώρες της Ευρωζώνης.

Το Εurogroup περιμένει ότι η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τη νέα κυβέρνηση σχετικά με το δρόμο που θα ακολουθηθεί και να προετοιμάσει την πρώτη αναθεώρηση του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

Στο ίδιο πνεύμα και η κοινή δήλωση που εξέδωσαν από το Μεξικό όπου βρίσκονται, οι Πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε, σεβόμαστε πλήρως τη δημοκρατική επιλογή και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα επιτρέψει το ταχύ σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρουν οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι «χαιρετίζουν το κουράγιο και την αντοχή των Ελλήνων πολιτών, έχοντας πλήρη επίγνωση των θυσιών που απαιτούνται απ` αυτούς προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να οικοδομηθεί μια νέα βιώσιμη ανάπτυξης για τη χώρα».

Θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως μέλος της ευρωπαϊκής «οικογένειας» και της ευρωζώνης και προσβλέπουμε στη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση και να στηρίξουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες, ώστε να τεθεί η οικονομία σε βιώσιμη πορεία, αναφέρουν.

Το δεύτερο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε για να προωθήσουμε την ανάπτυξη την ευημερία και την απασχόληση για τον ελληνικό λαό και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα για την επίτευξη αυτών των στόχων καταλήγει, η κοινή δήλωση.

Το αποτέλεσμα των εκλογών χαιρέτισε χθες το βράδυ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας της Ευρωβουλής, Ζοζέφ Ντολ, μιλώντας για «σοφή απόφαση του ελληνικού λαού, ο οποίος αποφάσισε ότι το μέλλον του βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης».

Το ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά και τις προσπάθειες του να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασί

Keywords
Τυχαία Θέματα