Τον υποψήφιό του για τις προεδρικές παρουσίασε το ΕΛΑΜ (Γιώργος Χαραλάμπους)

18:17 30/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υποψηφίοτητά του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές εξήγγειλε σήμερα το μέλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), Γιώργος Χαραλάμπους.

Σε διάσκεψη Τύπου στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΑΜ σε εστιατόριο της Λευκωσίας, ο Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι «τα αδιέξοδα τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία, στα οποία μας οδήγησαν όσοι έχουν κυβερνήσει τον τόπο μέχρι σήμερα, μηδενός εξαιρουμένου, χρειάζονται λύσεις εθνικές τις οποίες μόνο ένα

λαϊκό εθνικιστικό μέτωπο μπορεί να δώσει».

Χαρακτήρισε ως «επιτακτική ανάγκη» την κάθοδο ενός υποψηφίου από τις τάξεις του ΕΛΑΜ και κάλεσε όλους όσοι «έχουν αγανακτήσει από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο» να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του, οι οποίες θα βγάλουν, όπως είπε, την Κύπρο από τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει, ο Γιώργος Χαραλάμπους τάχθηκε κατά του μνημονίου, υποστήριξε τη σωστή εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου, απαίτησε κατάργηση όλων των επιδομάτων που καταβάλλονται στους αλλοδαπούς και τους Τουρκοκύπριους και άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, αντιμετώπιση της ανεργίας και διαγραφή χρεών, με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους το ΕΛΑΜ κατέρχεται στις εκλογές με τον δικό του υποψήφιο, είπε ότι κανένας εκ των υπολοίπων υποψηφίων δεν εκφράζει το ΕΛΑΜ, το οποίο, όπως είπε δεν μπορεί να ταυτιστεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, λόγω της θέσης του στο σχέδιο Ανάν, ο Γιώργος Λιλλήκας έχει κατά καιρούς αλλάξει διάφορους ιδεολογικούς χώρους, ενώ ο Σταύρος Μαλάς «είναι ο εκφραστής της Αριστεράς που πρόσφατα δικαίωσε τους προδότες που εκτελέστηκαν από την ΕΟΚΑ».

Παρόντες στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του ΕΛΑΜ ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέκρινε έντονα όσους «αντέδρασαν» στην κάθοδο των δύο στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον υποψήφιο Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα και στο ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Χαραλάμπους γεννήθηκε στο χωριό Λύμπια το 1966, είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς. Σήμερα διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση. Είναι μέλος του ΕΛΑΜ από της ίδρυσής του, το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα