Τορναρίτης: Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά τα επόμενα τρία χρόνια

22:25 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο προϋπολογισμός του 2014 είναι προϋπολογισμός λιτότητας, γιατί δυστυχώς χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια – έως το 2016 – για να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα δεκαετιών, δήλωσε ο βουλευτής και Κ.Ε. του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού

του 2014.

Όπως είπε, κανείς μας δεν μπορεί να προσποιείται σήμερα τον αμέριμνο και να αποποιείται τις ευθύνες που του αναλογούν.

«Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Οι πολίτες που μας παρακολουθούν αναμένουν από εμάς να δείξουμε επιτέλους μια διαφορετική στάση και συμπεριφορά», είπε.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός είναι σκληρός και περιοριστικός, ταυτόχρονα όμως αφαιρεί το δικαίωμα της αυθαιρεσίας του καθενός που ανοίγει το στόμα του για να πωλήσει λαϊκισμό χωρίς να απαντά στο ερώτημα πού θα βρει τα λεφτά.

«Είναι ένας μνημονιακός προϋπολογισμός που μας υποχρεώνει να λάβουμε αποφάσεις κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα γιατί αφήσαμε το χρόνο να περάσει, απροετοίμαστοι για την παγκοσμιοποίηση, το διεθνή ανταγωνισμό, τις ραγδαίες εξελίξεις στον οικονομικό χώρο. Είναι μνημονιακός ο προϋπολογισμός και γιατί ανοίξαμε τις πόρτες των τραπεζών μας σε σύγχρονους «ταχυδακτυλουργούς» που «υπεξαίρεσαν» την εμπιστοσύνη των μετόχων και των πολιτών και καταλήστεψαν τα τραπεζικά μας ιδρύματα», συνέχισε.

Λέγοντας ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εκείνοι που καταβάλλουν το πιο βαρύ τίμημα της κρίσης, είναι αυτοί που δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τις αιτίες της».

Ο κ. Τορναρίτης σημείωσε ότι το 2014 προβλέπεται να είναι το πιο δύσκολο έτος για την Κύπρο, το σημείο καμπής για την επιστροφή στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, την οποία θα μπορέσουμε να πετύχουμε εάν έχουμε:

Σχέδιο, προγραμματισμό, διορατικότητα και ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι η σωστή λύση του Κυπριακού, μαζί με την ασφάλεια και την προοπτική του φυσικού αερίου, θα φέρει μαζί της χιλιάδες θέσεις εργασίας, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, θα επιτρέψει στην Κύπρο να απελευθερώσει τις δυνάμεις της και να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και σήμερα παραμένουν καθηλωμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα