Τούρκικος τύπος: Επίθεση διαδηλωτών Χρυσής Αυγής σε μουσουλμανικές οργανώσεις στην Κομοτηνή

16:02 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Μετά την «Ένωση Τούρκων Κομοτηνής», μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και στην «ένωση τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής» όπως γράφουν σήμερα τα τουρκικά φύλα.

Η Βατάν, στις εσωτερικές σελίδες με τίτλο «Οι Ελληνες ρατσιστές έκαναν έφοδο στον τουρκικό σύνδεσμο» γράφει ότι περίπου 150 άτομα – μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στο κτίριο της «ένωσης τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής».

Νωρίτερα η ομάδα είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τους λαθρομετανάστες στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια έκανε πορεία προς το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Η αστυνομία δεν επέτρεψε να εισέλθουν στο δρόμο που βρίσκεται το Προξενείο και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της «ένωσης τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής» και αφού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, φώναξαν συνθήματα κατά της μειονότητας και της Τουρκίας και έριξαν μπουκάλια σε άτομα που βρίσκονταν στον κήπο του κτιρίου. Η ομάδα απομακρύνθηκε τελικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ο «πρόεδρος» της «ένωσης», Κοράϊ Χασάν καταδίκασε το συμβάν και έκανε έκκληση για σύνεση, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα των λαθρομεταναστών.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Ακσιάμ με τίτλο «Οι Ελληνες ρατσιστές επιτέθηκαν στους Τούρκους», η Ταράφ έχει τίτλο «Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είπαν ‘είμαστε μόνιμοι εδώ’ ». Ο «πρόεδρος» της «ένωσης» Κοράϊ Χασάν σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει ανησυχητικό το γεγονός ότι επιδιώχθηκε να γίνουν στην πολυπολιτισμική και ήρεμη – όπως αναφέρει – περιοχή τους γεγονότα βίας από στοιχεία που προβαίνουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις στην πρωτεύουσα Αθήνα. Εκφράζει την ανησυχία όλων για τη διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της «ένωσης».

«Εκείνοι οι οποίοι ζητούν να φύγουμε από εδώ, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι εμείς είμαστε μόνιμοι εδώ και ότι ως πολίτες με υπακοή στους Νόμους και στο Δίκαιο θα συνεχίσουμε να ζούμε στα εδάφη αυτά, θρέφοντας σεβασμό και αγάπη σε αυτήν την πολυπολιτισμική κοινωνία. Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την παράνομη επίθεση και καλούμε όλους σε σύνεση».

Σε δηλώσεις του στη Χουριέτ ο κ. Χασάν ανέφερε ότι οι διαδηλωτές δεν είναι από την περιοχή, αφού όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτοί δεν ήταν γνωστοί. Μεταφέρθηκαν, είπε, με λεωφορεία από την Καβάλα. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή ζήτησε προστασία για το Προξενείο, την κατοικία και για τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Ziraat στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.

Στο μεταξύ ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν είπε ότι η Ελληνική Ασφάλεια δεν θα πρέπει να επιτρέψει να χαλάσει η ηρεμία στην Δυτική Θράκη. Επίσης το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης του Αχμέτ Σαδίκ προέβη σε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται στις εσωτερικές τους σελίδες οι εφημερίδες Σταρ, Τούρκιγιε και η αγγλόγλωσση Today’s Zaman.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα