Τρεις πυροκροτητές χειροβομβίδων εντόπισε σε αυτοκίνητο η Αστυνομία

16:29 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρεις μηχανισμούς πυροδότησης χειροβομβίδων εντόπισε χτες το απόγευμα η Αστυνομία σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι χτες το απόγευμα γύρω στις 17:40, μέλη της τροχαίας Λευκωσίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 37χρονος. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος υπήρχε ένα ρόπαλο, μια σιδερογροθιά και τρεις μηχανισμοί πυροδότησης χειροβομβίδας.

Οπως εξήγησε, πρόκειται για πυροσωλήνες που περιέχουν εκρηκτική ύλη και οι οποίοι εφαρμόζουν σε

χειροβομβίδες ρωσικής προέλευσης. Σημείωσε πως εξετάζεται η προέλευση τους και το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι από τις έρευνες που ακολούθησαν εξασφαλίστηκε και ένταλμα σύλληψης εναντίον 30χρονου ο οποίος και καταζητείται ενώ ο 37χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης του.

«Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή υπόθεση έχοντας υπόψη τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν, η οποία θα διερευνηθεί με κάθε σοβαρότητα» σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ακόμη πως με την κατάσχεση των εν λόγω αντικειμένων είναι πολύ πιθανό η Αστυνομία να απέτρεψε σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

Κλοπή από υποσταθμό της ΑΗΚ

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, χτες το βράδυ, γύρω στις 23:00 ειδοποιήθηκε η ΑΗΚ για διακοπή ηλεκτρισμού σε περιοχή του Στροβόλου. Έγινε επίσκεψη σε υποσταθμό στο Στρόβολο από τεχνικούς της ΑΗΚ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε παραβιαστεί η κλειδαριά.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί χάλκινες προσγειώσεις αξίας περίπου 400 ευρώ και προκλήθηκαν ζημιές σε καλώδια των 11.000 κιλοβατώρων από άτομο ή άτομα που επιχείρησαν να κόψουν σύρματα.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως στη συνέχεια η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ένα πρόσωπο ηλικίας 26 ετών είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με σοβαρά εγκαύματα. Από τις ανακρίσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης του 26χρονου. Σύμφωνα πάντα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας ο 26χρονος ανακρίθηκε σήμερα και παραδέχτηκε ότι εισήλθε στο συγκεκριμένο χώρο. Δεν παραδέχτηκε ωστόσο την κλοπή των καλωδίων.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 26χρονου είναι σοβαρή.

Είπε τέλος ότι η υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχομένου ο 26χρονος να είχε συνεργούς, διερευνάται από την Αστυνομία σε συνεργασία και με την ΑΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα