Τριανταφυλλίδης: Όχι περίοδος χάριτος στην Τουρκία για τη συμφωνία επανεισδοχής

10:42 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι “τηρεί μια ενωμένη στάση η ΕΕ ως προς την Τουρκία όσον αφορά το πεδίο της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας” εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας στο Στρασβούργο, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του, αναφερόμενος στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 21 Ιουνίου

σχετικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Τουρκία στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Τριανταφυλλίδης παρατήρησε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο αναμένουν η Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία με αμερόληπτο τρόπο έναντι όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Έκλεισε την παρέμβαση του ρωτώντας “παρεμπιπτόντως, γιατί προβλέπεται μια περίοδος χάριτος τριών χρόνων στην Τουρκία όσον αφορά την επανεισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών; Αυτή η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών χαλάει τη συνέπεια της ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα αυτό και μπορεί να βλάψει τις σχέσεις της ΕΕ με τις άλλες τρίτες χώρες με τις οποίες έχει συνάψει τέτοιες συμφωνίες και οι οποίες δεσμεύονται και αναμένονται να τις εφαρμόζουν πλήρως άμεσα.”

Keywords
Τυχαία Θέματα