Τριπλασιάστηκε το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού της Ισπανίας

21:03 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τριπλασιάστηκε, σχεδόν, το κόστος βραχυπρόθεσμου δανεισμού της Ισπανίας σε δημοπρασία χρέους την Τρίτη, υπογραμμίζοντας τα επισφαλή οικονομικά της χώρας, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει την ύφεση και την κρίση χρέους εν μέσω των πρόσφατων υποβαθμίσεων των τραπεζών της.

Το επιτόκιο που κατέβαλε το ισπανικό κράτος για την πώληση τρίμηνων γραμματίων του δημοσίου εκτινάχθηκε στο 2,362%, από μόλις 0,846% πριν από ένα μήνα. Το επιτόκιο για γραμμάτια, διάρκειας έξι μηνών, ανήλθε στο

3,237%, από 1,737% το Μάιο.

Η Ισπανία έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους μέχρι 100 δισ. ευρώ για στήριξη των τραπεζών της, αλλά οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν έχουν χαλαρώσει την πίεση τους στο ισπανικό κράτος, θεωρώντας μεγάλο μέρος των προσπαθειών της ΕΕ ως προσωρινές λύσεις μόνο.

Ο Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Luis de Guindos δήλωσε την Τρίτη στο ισπανικό κοινοβούλιο ότι η διαπραγμάτευση επί του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πακέτου για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών είναι πολύ περίπλοκη και θα χρειαστεί χρόνο.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας πώλησε την Τρίτη γραμμάτια διάρκειας τριών μηνών ύψους 1,6 δισ. ευρώ και εξάμηνης διάρκειας γραμμάτια ύψους 1.48 δισ. ευρώ, τα οποία συνολικά ξεπέρασαν το στόχο για άντληση από 2 μέχρι 3 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα