Τροπολογία ακύρωσης της ΠΝΠ για ΕΡΤ και Δημόσιο κατέθεσε το ΚΚΕ

14:57 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τροπολογία με στόχο την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στη βάση της οποίας προχώρησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα. Το ΚΚΕ αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση με την οποία συνοδεύει την τροπολογία ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «νομοθετεί» τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου

και χαρακτηρίζει πραξικοπηματικό τον τρόπο με τον οποίο εκδόθηκε η πλέον πρόσφατη, η οποία ουσιαστικά οδηγεί, ερήμην της Βουλής, σε κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών εξωθώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της ΕΡΤ, το ΚΚΕ σημειώνει στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, ότι εκτός του ότι πετάγονται στο δρόμο περίπου 2.900 εργαζόμενοι από την δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και τις θυγατρικές της, ο λαός «στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών–ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.»

Η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση για το θέμα στη Βουλή. Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο κάλεσε, αφού εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ν’ ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση για να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του ΚΚΕ και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και πρώην ΔΕΚΟ, όπως είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα οποία εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε χθες άλλες τρεις πανομοιότυπες τροπολογίες για το Κτηματολόγια, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, τα ΕΛΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα