Τρόπους επίσπευσης των διαδικασιών για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, συζήτησε ο Μηχανισμός Ταχείας Αδειοδότησης

14:53 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τρόπους επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι άδειες για να αρχίσει η κατασκευή της Μαρίνας της Αγίας Νάπας μέσα στα χρονοδιαγράμματα, συζήτησε σήμερα ο Μηχανισμός Ταχείας Αδειοδότησης, στον οποίο συμμετέχουν οι Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, η Υπουργός Εσωτερικών και ο CIPA.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου, ο Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης

είπε ότι αυτό που συζητήσαμε σήμερα είναι το πώς επισπεύδουμε τις διαδικασίες για να μπορούν να εξασφαλιστούν γρήγορα όλες οι άδειες. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έναρξη του έργου τον Απρίλιο του 2014, όπως είπε, προσθέτοντας ότι με βάση τα συμβόλαια υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον ανάδοχο του έργου, για κατάθεση των σχεδίων μέχρι τις 27 Απριλίου 2013.

«Εξετάζουμε, μέσα από αυτές τις διαδικασίες το πώς θα εξασφαλιστούν όλες οι άδειες, θα γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες και όλες οι αναγκαίες προεργασίες ώστε το έργο να ξεκινήσει όπως τέθηκε και το χρονοδιάγραμμα. Μιλάμε για ένα έργο των 300 εκ. ευρώ», είπε.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε στη συνέχεια πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία για τις υπόλοιπες Μαρίνες στην Κύπρο. Όπως είπε η Μαρίνα της Λεμεσού αναμένεται το ερχόμενο Μάρτη να παραδοθεί η πρώτη φάση του έργου, για τη Μαρίνα της Λάρνακας οι ανάδοχοι του έργου βρίσκονται στη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότηση.

«Θεωρώ αυτά τα έργα πάρα πολύ σημαντικά. Πέραν από το γεγονός ότι δίνουν ώθηση σε επενδύσεις στην οικονομία, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, είναι έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στη βελτίωση και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, και ιδιαίτερα αναφερόμαστε σε ένα ποιοτικό τουρισμό, υψηλού επιπέδου», ανέφερε.

Ο κ. Συλικιώτης είπε επίσης πως έχει ανατεθεί στο CIPA να εξετάσει και άλλα ζητήματα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο CIPA ενημέρωσε τους Υπουργούς αναφορικά με τη νέα προοπτική και η οποία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, για επενδύσεις σε αγορά εξοχικής κατοικίας ιδιαίτερα από την κινέζικη αγορά.

«Τους τελευταίους μήνες έγιναν αρκετές πωλήσεις, οι οποίες συνεχίζονται, και οι οποίες ανοίγουν ένα σημαντικό παράθυρο για τον κατασκευαστικό τομέα ο οποίος τα τελευταία χρόνια λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για ενδιαφέρον νέου Κινέζου επενδυτή για το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, είπε ότι το θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Συγκοινωνιών μαζί με την Hermes.

Keywords
Τυχαία Θέματα