Τσίπρας: Συνταγή βέβαιης αποτυχίας αυτή που προωθείται

11:48 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Η συνταγή με την οποία προωθείται η υποτιθέμενη «διάσωση» της Ελλάδας είναι μια συνταγή βέβαιης αποτυχίας, και η εξαγωγή της σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι ολέθριο λάθος», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Les echos» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα προκαλούν

ύφεση. Η ύφεση δημιουργεί αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Οι αποκλίσεις χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για νέα, ακόμα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα. Ο φαύλος κύκλος είναι εδώ, και η κοινωνική δυστυχία που προκαλεί είναι πλέον ανυπόφορη», γράφει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Το πρόγραμμα αυτό έχει αναθεωρηθεί ήδη δύο φορές και παρ’ όλα αυτά ομολογείται πλέον ανοιχτά ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι αδύνατον να επιτευχθεί μέσα από μια τέτοιου είδους περιοριστική και κοινωνικά καταστροφική πολιτική».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και για στην πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τονίζοντας «η καγκελάριος Μέρκελ απορρίπτει κατηγορηματικά την έκδοση ευρωομολόγων, που, κατά γενική ομολογία, είναι ένα από τα αναγκαία δημοσιονομικά εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Την ίδια στιγμή, όμως, προωθεί την ιδέα του Ευρωπαίου υπερεπίτροπου λιτότητας, με δικαίωμα βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Επιδιώκει να θεσμοποιήσει τη μονιμοποίηση της λιτότητας και την υποχώρηση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Παρόλο που το πείραμα απέτυχε στην Ελλάδα, παραδόξως, επεκτείνεται στην Ευρώπη».

«Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, μόνο αν απεγκλωβιστεί από την νεοφιλελεύθερη λογική. ΟΙ ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεν είναι υπόδουλοι στις ιδιωτικές τράπεζες, ούτε υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις ζημιές τους. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα του χρέους, με διεθνή διάσκεψη ανάλογη εκείνης του Λονδίνου το 1953, που απάλλαξε τη Γερμανία από το βραχνά του χρέους της και άνοιξε το δρόμο για τη μεταπολεμική οικονομική επιτυχία της Δυτικής Γερμανίας», γράφει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα