Β. Σιαρλή: Έγινε πολύ καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

12:00 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχει γίνει πολύ καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στη Λευκωσία εκτιμά ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, εκφράζοντας την προσδοκία για θετική κατάληξη για συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή, ημέρα που η Τρόικα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Η

εκτίμηση του Υπουργού Οικονομικών έγινε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις Σιαρλή ερμηνεύονται από το πρακτορείο Reuters ως  ένδειξη για πιθανή συμφωνία με την Τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύντομη συζήτηση για την Κύπρο έγινε στη συνεδρίαση του Εurogroup, αργά χθες το βράδυ, όπου οι Υπουργοί Οικονομικών χαιρέτησαν την επιστροφή της Τρόικας στο νησί και την επανέναρξη των συζητήσεων, ενώ αναμένουν σύντομα την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χθες έγινε συζήτηση για την κυπριακή οικονομία και εξετάστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σχετικά με ένα πιθανό πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου. Χαιρετίζουμε, είπε, την επιστροφή της Τρόικας και την επανέναρξη των συζητήσεων με τις κυπριακές αρχές και ζητάμε από τις δύο πλευρές να φτάσουν συντομα σε συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές ενός προγράμματος προσαρμογής.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιον, Ολι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία νωρίτερα, ανέφερε ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι δύσκολη, ίσως θα μπορούσε να είχε υπάρξει νωρίτερα απόφαση. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα πραγματα τώρα αλλάζουν κι από την Παρασκευή, η Τρόικα είναι στην Κύπρο και θα προσπαθήσει να έχει μια συμφωνία σύντομα. Είμαι πειπεισμένος ότι μπορεί να φτάσουμε σε συμφωνία και να υιοθετήσουμε το πρόγραμμα σύντομα, κατέληξε.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση της κατάστασης του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, θα ολοκληρωθεί στος τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα