‘Βελτιωμένο κείμενο’ στις γενικές συνελεύσεις, θέλει ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

11:32 6/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το προσχέδιο που υπογράφθηκε στην Ζυρίχη δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες βελτίωσής του, δήλωσε ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου, αξιολογώντας χθες τις εξελίξεις στον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδεται στην ιστοσελίδα του Μπαϊράκ, ο κ. Σέρτογλου σημείωσε πως το κείμενο που έχει υπογραφεί πρέπει να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών για να τεθεί σε εφαρμογή. «Το περιεχόμενο του εγγράφου, ακόμα και εάν δεν μας ικανοποιεί, όπως ξεκαθάρισα και υποσχέθηκα από την αρχή για το κείμενο που θα προέκυπτε, θα

το θέσω στα σωματεία μου, στην γενική συνέλευση. Εγώ θα κρατήσω το λόγο μου και θα καταθέσω το κείμενο στην γενική συνέλευση. Μέχρι να γίνουν οι ταυτόχρονες συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να διευρύνουμε αυτό το κείμενο και να συμπληρώσουμε τα σημεία που λείπουν».

Σύμφωνα με τον κ. Σέρτογλου, στις παραμέτρους που περιλαμβάνονται στο έγγραφο, πρέπει να συνεχιστούν οι διεργασίες όσον αφορά τις παραγράφους 1 και 4. «Σε αυτές τις παραμέτρους έχουμε ξεκαθαρίσει στον Πρόεδρο της ΦΙΦΑ ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις. Το καθήκον μας είναι να πάμε σε γενική συνέλευση αφού κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες πάνω σε αυτές τις παραμέτρους».

Παρόμοιες να σημειωθεί, ήταν και οι δηλώσεις του Χασάν Σέρτογλου στην Ζυρίχη προς τον Τύπο αμέσως μετά το κείμενο «προσωρινής διευθέτησης» που υπογράφθηκε.

Εξάλλου, μιλώντας επίσης στον Μπαϊράκ, ο «πρωθυπουργός» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου ανέφερε ότι υποστηρίζει την αντιπροσωπεία της τ/κ ομοσπονδίας που βρίσκεται στην Ζυρίχη. «Δεν θεωρώ ότι θα κάνουν κάτι λάθος. Η όλη τους προσπάθεια είναι να ανοίξουν το δρόμο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μας. Γι’ αυτό δεν σκέφτομαι ότι αυτή είναι μια πολύ κακή κατάσταση».

Σε δικές του δηλώσεις στον Μπαϊράκ, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και αρμόδιος «υπουργός» αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι η προσέγγιση πως η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρέπει να κάνει αίτηση για να γίνει μέλος στην ΚΟΠ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές πάνω στο κείμενο.

Με την επιστροφή της αντιπροσωπείας της τ/κ ομοσπονδίας στα κατεχόμενα, πρόσθεσε, θα διευκρινιστούν τα γεγονότα, λέγοντας ότι θα πρέπει να επαναξιολογηθεί το θέμα σε σχέση με την βελτίωση της διαδικασίας από δω και πέρα. Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε πως αυτό που αισθάνθηκε εκ πρώτης για το κείμενο ήταν λύπη, αλλά οι δηλώσεις Σέρτογλου που αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει, τον καθησύχασαν.

Ο κ. Ντενκτάς υπενθύμισε ότι είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Σέρτογλου πριν τις επαφές της τ/κ ομοσπονδίας δηλώνοντας ότι «στο θέμα του ποδοσφαίρου είμαστε αντίθετοι στο να επηρεαστούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την πολιτική. Εάν το θέμα μείνει μόνο στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις θετικές ή αρνητικές δηλώσεις που έγιναν πρέπει να δώσουμε προσοχή αλλά όχι σε κάποιον το αβάντζο».

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε στο ίδιο τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το κείμενο που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ. Το ποδόσφαιρο και η πολιτική πρέπει οπωσδήποτε να διαχωρίζονται, σημείωσε, διαισθανόμενος ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεπεράσει το άλυτο πολιτικό πρόβλημα στην Κύπρο και να παίξει έναν ρόλο.

Σύμφωνα πάντως με την Χαλκίν Σεσί, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ηλεκτρονική τ/κ εφημερίδα gazete360 ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε αναφέρει δεν αποδέχεται αυτό το έγγραφο. Πρόσθεσε δε ότι πρόβαλλαν αντίρρηση για το έγγραφο στις συναντήσεις που έγιναν και δήλωσαν πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. «Αυτό το κείμενο με αυτή την μορφή δεν μπορεί να πάει στις γενικές συνελεύσεις. Εγώ αυτό, με αυτή τη μορφή, δεν θα το μεταφέρω (στην γενική συνέλευση). Το είπα στον κ. Μπλάτερ και αποδέχθηκε τις ενστάσεις μου. Ακόμη και να πάει αυτό στις γενικές συνελεύσεις εγώ θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην γίνει αποδεκτό».

Στις ίδιες δηλώσεις, ο κ. Σέρτογλου είχε αναφέρει ότι στην διαδικασία από δω και στο εξής οι επαφές θα συνεχιστούν και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές συναντήσεις. Οι πρόεδροι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ βρήκαν δίκαιες τις ευαισθησίες και τις προτάσεις της τ/κ πλευράς, συνέχισε και πήραν υπόσχεση από τον κ. Μπλάτερ ότι λαμβάνοντας υπόψην τις ευαισθησίες αυτές για αλλαγές στο κείμενο. «Καταλάβαμε ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια για να εξηγηθούν οι πραγματικότητές μας εδώ και χρόνια». Θα συνεχίσουν την εργασία, είπε, για ένα κείμενο που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις γενικές συνελεύσεις και να γίνουν οι επιθυμητές αλλαγές σε αυτό.

Οι απεσταλμένοι στην Ζυρίχη των εφημερίδων Κίπρις και Γενί Ντουζέν γράφουν ότι η ομιλία του Χασάν Σέρτογλου μετά τις υπογραφές επηρέασε τον Πρόεδρο της ΦΙΦΑ, ο οποίος τον συνεχάρη για το θάρρος και την αποφασιστικότητα του. Ελπίζω και η ΚΟΠ να έχει την ίδια θέληση και επιθυμία με εσάς, είπε ο κ. Μπλάτερ κοιτώντας τον Πρόεδρο της ΚΟΠ στα μάτια, ο οποίος δεν σχολίασε, σημειώνουν οι δύο εφημερίδες. Γράφουν επίσης ότι η διάσκεψη Τύπου διήρκεσε 35 λεπτά και αμέσως μετά πρώτα ο κ. Κουτσοκούμνης και μετά ο κ. Σέρτογλου έκαναν δηλώσεις στην τηλεόραση της ΦΙΦΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα