Βερολίνο: Μην περιμένετε αποφάσεις από τη Σύνοδο Κορυφής

10:27 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι επιδιώξεις Σαμαρά, οι διαφωνίες για τον ”υπερεπίτροπο” και η ανάγκη αναχρηματοδότησης των τραπεζών

Παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν πρόκειται να καταλήξει σε αποφάσεις. Ούτε για την Ελλάδα, διευκρινίζει το Βερολίνο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Σαφώς και θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο, ”αλλά μόνον εν παρόδω”, δήλωσαν κυβερνητικοί κύκλοι στην γερμανική πρωτεύουσα. Η ίδια πηγή απέρριψε την περίπτωση να κατατεθεί στη Σύνοδο ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, ενώ στην ερώτηση για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έκθεσης, παραδέχθηκε ότι το πιθανότερο είναι να κατατεθεί τέλος Οκτωβρίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε εμμέσως το αίτημα που διατύπωσε το Γιούρογκρουπ πριν από δέκα μέρες προς την Ελλάδα, να θέσει δηλαδή ως τη Σύνοδο Κορυφής σε ισχύ τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα.

Το ζητούμενο είναι, είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της καγκελαρίας, τρόικα και ελληνική κυβέρνηση να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα για αυτά που θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα.

Το ίδιο στέλεχος αναμένει ότι η Σύνοδος θα ενθαρρύνει την Ελλάδα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Σε ανάλογες εκτιμήσεις προέβησαν στο Βερολίνο και κύκλοι της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως η Σύνοδος Κορυφής να εκφραστεί θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα. Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμισαν ότι πρώτος παραλήπτης της έκθεσης της τρόικας θα είναι το Γιούρογκρουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα