Βοήθεια σε εκατοντάδες οικογένειες στην επαρχία Πάφου

09:57 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η Πάφος έχει κοινωνικές ευαισθησίες έστειλε η πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Πάφου Μαρούλα Ζαβρού, δηλώνοντας πως περισσότερες από 500 οικογένειες που διαμένουν εντός των δημοτικών ορίων της Πάφου άρχισαν να παραλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα πακέτα βοήθειας.

Η βοήθεια, είπε η κ. Ζαβρού στο ΚΥΠΕ, που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα με την παραχώρηση κουπονιών στους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και που έχουν καταγραφεί

σε ένα πολύ μεγάλο κατάλογο από την Άντρη Τσιαρτσάλη, λειτουργό Δημοτικής υπηρεσίας.

Στόχος μας, πρόσθεσε η κ. Ζαβρού, είναι να αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε αισθήματα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας. Έχουμε, είπε, «εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους και θα συνεχίσουμε και σήμερα να εξυπηρετούμε όλες αυτές τις ανάγκες που ο σεισμογράφος της κοινωνίας τραγικά μας καταγράφει κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με την κ Ζαβρού, το κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο θα εξυπηρετήσει οικογένειες εντός των δημοτικών ορίων, ωστόσο έχουν εξυπηρετηθεί και εκτός των δημοτικών ορίων, παρά το γεγονός ότι το κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο έχει ιδρυθεί για να εξυπηρετήσει τους πολίτες της πόλης της Πάφου. Είναι, συνέχισε, πάρα πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της υπαίθρου τη στιγμή που το πρόβλημα στην πόλη της Πάφου μεγαλώνει και είναι τραγικά τα όσα διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση .

Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Πάφου αναμένεται να επανεξετάσει το θέμα της στήριξης οικογενειών και από άλλες επαρχίες εκεί που υπάρχει δυνατότητα. Είπε ακόμα πως υπάρχει έντονη ευαισθητοποίηση του κοινού και πρόσθεσε πως όπως ο Δήμος Πάφου έχει ακυρώσει εκδηλώσεις για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα και τρόφιμα για τις οικογένειες που έχουν ανάγκες, έτσι και άλλα σύνολα ακολουθούν την ίδια τακτική.

20 οικογένειες θα στηρίξει ο Δήμος Πέγειας

Στο μεταξύ και ο Δήμος Πέγειας, μέσα στο πλαίσιο των ημερών αλληλεγγύης, ξεκίνησε τη συγκέντρωση ειδών τροφίμων εδώ και δύο ημέρες τα οποία οι δημότες παρέδωσαν στο Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν από τους δημότες είναι μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, παιδικές τροφές, ζάχαρη, μπισκότα, λάδι, αλεύρι, παξιμάδια, τόνοι, γάλα κονσέρβας, δημητριακά αλλά και άλλα τρόφιμα που είναι κατάλληλα συσκευασμένα.

Τα τρόφιμα, πρόσθεσε, θα πακεταριστούν και θα δοθούν προς τις άπορες οικογένειες. Σύμφωνα με τον κ. Ακουρσιώτη, ο Δήμος Πέγειας είναι ο μοναδικός δήμος που επισκέφτηκε το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και πρόσφερε οικονομική βοήθεια τόσο στο ίδρυμα όσο και στο κάθε παιδί ξεχωριστά.

Ο κ. Ακουρσιώτης πρόσθεσε ακόμη πως στο Δήμο Πέγειας η δημοτική Αρχή έχει εντοπίσει 20 άπορες οικογένειες. Σ’ αυτές, συνέχισε, θα δοθούν πέρα από το χριστουγεννιάτικο πακέτο και οικονομική βοήθεια.

40-50 οικογένειες θα στηρίξει ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Σαράντα με πενήντα οικογένειες αναμένεται να στηρίξει ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Άγγελος Οδυσσέως, προσθέτοντας ότι σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Ίδρυμα, την Αρχιεπισκοπή Αρσινόης και το Σύνδεσμο Εθελοντών αναμένεται να προσφέρει είδη τροφίμων και χριστουγεννιάτικα πακέτα σε σαράντα με πενήντα οικογένειες ενώ εκεί που μπορεί θα τους στηρίξει και οικονομικά.

67 οικογένειες στηρίζει ο Δήμος Γεροσκήπου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο Δήμος λόγω των αυξημένων αναγκών δημιούργησε το δικό του παντοπωλείο αγάπης το οποίο θα βοηθά σε τακτική βάση όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην περιοχή.

Ο Δήμος, είπε, σε συνεργασία με άλλους φορείς συγκέντρωσε πολλά τρόφιμα τα οποία συσκεύασε ώστε σήμερα να δοθούν σε 67 οικογένειες που χρειάζονται στήριξη και έχουν ανάγκη. Πέραν αυτού, συνέχισε, ο Δήμος Γεροσκήπου που έχει καταγράψει τα ονόματα που έχουν σταλεί από το Γραφείο Ευημερίας θα προσφέρει και δωροεπιταγές. Ο κ Παυλίδης ανέφερε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι οικογένειες που θα χρειαστούν στήριξη αναμένεται να φτάσουν τις 80.

Ανακοίνωσε επίσης πως σε συνεδρία της επιτροπής κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας του Δήμου, λήφθηκαν αρκετές αποφάσεις ούτως ώστε να ενισχυθεί περισσότερο ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου αγάπης στο Δήμο Γεροσκήπου και να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες. Εκτός από τρόφιμα, ο Δήμος Γεροσκήπου προσφέρει, ρουχισμό και παιχνίδια για τα παιδιά.

Μήνυμα αλληλεγγύης από το Μητροπολίτη Πάφου

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος έστειλε το μήνυμα σε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν απλόχερα σε όσους συνανθρώπους τους αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι μέρες αυτές προσφέρονται για να υπενθυμίσουν σε όλους την αλληλεγγύη και την προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διερχόμαστε, οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν με λιγότερα και στρέφουν αλλού την προσοχή τους, περισσότερο σε πνευματικές καταστάσεις», πρόσθεσε.

“κοντά στις άπορες οικογένειες, τα σχολεία και οι σύνδεσμοι γονέων ”

Κοντά στο συνάνθρωπο βρίσκονται εξάλλου και τα σχολεία της πόλης και επαρχίας. Οι Διευθυντές των εκπαιδευτηρίων της Πάφου σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων δίδουν ερεθίσματα εθελοντισμού στους μαθητές σε μια προσπάθεια να τα αναπτύξουν. Θέλοντας να συμβάλουν στη συνεισφορά προς τις οικογένειες που έχουν ανάγκη διοργανώνουν εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά συλλέγουν και τρόφιμα για την προσφορά χριστουγεννιάτικων πακέτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα