Βουλγαρία: Συμφωνία για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών

11:41 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό σιδηροδρομικών υποδομών που θα δώσουν τη δυνατότητα ταχύτατης και ασφαλούς πρόσβασης των πολιτών από την πόλη Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) στα τουρκικά σύνορα, υπεγράφη μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας και των εκπροσώπων των εταιρειών που αναλαμβάνουν το έργο, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ιβάιλο Μόσκοβσκι.

Βασικό σημείο του έργου είναι η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Ντιμίτροβγκραντ – Σβίλεγκραντ και όπως είπε ο κ. Μόσκοβσκι, το συνολικό τμήμα, μήκους 70 χιλιομέτρων θα αποτελέσει,

σύντομα, μια διαδρομή που θα διευκολύνει τη διακίνηση των πολιτών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων IV και IX και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Προενταξιακής Βοήθειας ISPA και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών.

Σύμφωνα, εξάλλου με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, μέχρι το 2020, οι σιδηρόδρομοι αναμένεται να αποτελέσουν βασική προτεραιότητα.

Πρόσφατα, ο κ. Μόσκοβσκι είχε δηλώσει πως η Βουλγαρία θα διεκδικήσει ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και την εξασφάλιση σύγχρονων συρμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα