Βουλή – Προϋπολογισμός 2013: Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί υπευθυνότητα από όλους ανέφερε ο Α. Δαμιανού

19:19 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της αλόγιστης συμπεριφοράς τραπεζιτών αλλά και της πλημμελούς άσκησης εποπτικού ελέγχου, απαιτεί αυξημένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους μας δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013
Ο κ. Δαμιανού επέκρινε

τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη λέγοντας όταν στους νέους θεσμούς, τους οποίους προτίθεται να εγκαθιδρύσει ο κ. Αναστασιάδης. προστεθούν και τα υφυπουργεία τα οποία εξήγγειλε, «τότε αν εκλεγεί σίγουρα πάμε για δεύτερο μνημόνιο».

Εξέφρασε παράλληλα ιδιαίτερη ανησυχία για την επαναβεβαίωση της θέσης του κ. Αναστασιάδη για «αξιοποίηση κρατικής περιουσίας χωρίς ιδεοληψίες».

«Δεν θα προβούμε σε ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, μάς είπε, αλλά είμαστε έτοιμοι να ιδιωτικοποιήσουμε κρατική γη» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Δαμιανού επικεντρώθηκε στα ζητήματα της δικαιοσύνης και της ασφάλειας, αναφέροντας ότι παρά τη στενότητα των οικονομικών πόρων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παράξει σημαντικό έργο. Πάντοτε ασφαλώς υπογραμμίζοντας το αξίωμα ότι πολλά άλλα θα μπορούσαν να γίνουν υπό συνθήκες οικονομικής ομαλότητας.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην Aστυνομία έχει υλοποιηθεί η ανέγερση ορόφου και κρατητηρίων στον Αστυνομικό Σταθμό Αγ. Νάπας και στα περιφερειακά κρατητήρια Λακατάμιας και Πάφου και πως ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΜΑΕΠ στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ο χώρος κράτησης παράνομων μεταναστών στη Μενόγεια ενώ για το 2013, προβλέπεται η προκήρυξη προσφορών για 9 σκάφη και η παραλαβή 2 φουσκωτών σκαφών που υπήρχαν στον Προϋπολογισμό του 2012.
Για την Πυροσβεστική είπε πως έχει γίνει ανανέωση του στόλου με 19 οχήματα το 2010, 20 οχήματα το 2011 εκ των οποίων κάποια βυτιοφόρα και κάποια αερομεταφερόμενα.

Ο κ. Δαμιανού δήλωσε ακολούθως πως σε μια εποχή που προεδρικοί υποψήφιοι βολεύονται με την ανυπαρξία δημόσιας συζήτησης για το Κυπριακό, είναι καθήκον του ΑΚΕΛ όχι μόνο να το θέτει συνεχώς και από κάθε βήμα, αλλά και να απαιτεί ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις.

«Μάς θλίβει η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς. Μάς ταλανίζει η διαιώνιση της διχοτόμησης. Μάς ανησυχεί, την ίδια ώρα, η ανάπτυξη επικίνδυνων λογικών, οι οποίες είτε αναφερόμενες σε χαλαρές λύσεις, είτε ευαγγελιζόμενες συνομιλίες από μηδενική βάση, θα έχουν ένα και μόνο τραγικό αποτέλεσμα. Την εδραίωση της διχοτόμησης. Σ’ αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια διακηρύττουν πως θα βαδίσουν οι κύριοι Αναστασιάδης και Λιλλήκας» είπε, για να προσθέσει ότι στόχος του ΑΚΕΛ παραμένει μια σωστή λύση δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.

Ανέφερε δε πως μια τέτοια λύση Ομοσπονδίας είναι σε θέση, με συλλογικούς και υπεύθυνους χειρισμούς να προωθήσει ο Σταύρος Μαλάς.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση όπως σταματήσει η απαξίωση προς την πολιτική, εξηγώντας ότι η αποστροφή προς τα κοινά αποτελεί το καλύτερο δώρο προς την κατοχική Τουρκία. «Λαός που δεν διεκδικεί, που δεν αγωνίζεται, μοιραία και σταδιακά εξοικειώνεται με το στάτους κβο. Βολεύεται με το κατεστημένο. Και σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα αυτό είναι απαράδεκτο» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα