Βρετανία: Επιτυχίες Εργατικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές

19:42 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες σε βάρος των κομμάτων της Κυβέρνησης συνασπισμού της Βρετανίας, Συντηρητικών και Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αγγλία και Ουαλία.

Με καταμετρημένες τις μισές ψήφους, οι Εργατικοί έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο 30 δημαρχείων και 600 νέες δημοτικές έδρες. Οι Συντηρητικοί έχουν χάσει περισσότερες από 350 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 200 έδρες με το κόμμα του Νικ Κλεγκ να έχει τώρα τις λιγότερες

δημοτικές έδρες από την ημέρα της ίδρυσης του.

Το Ανεξάρτητο κόμμα του ΗΒ με 13% πραγματοποίησε τη καλύτερη παρουσία του έως τώρα σε τοπικές εκλογές, με παρατηρητές να επισημαίνουν ότι η αυξανόμενη δύναμη του κόμματος των ευρωσκεπτικιστών είναι πιθανόν να οδηγήσει σε πιέσεις πάνω στη κυβέρνηση Κάμερον να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη παραμονή των χώρας στην ΕΕ και την αποδέσμευση του από τους εταίρους του Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Ο αρχηγός των Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες του και πως ανακτήθηκε χαμένο έδαφος από την περίοδο των γενικών εκλογών.

Τα πρώτα αποτελέσματα για το Δήμο του Λονδίνου δίνουν ελαφρό προβάδισμα στον υποψήφιο των Συντηρητικών Μπόρις Τζιόνσον έναντι του υποψηφίου των Εργατικών Κεν Λίβινγκστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα