Ξεπέρασαν τα 37 εκ ευρώ τα έσοδα του Ραδιομαραθωνίου μέχρι σήμερα

21:32 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έχουν ξεπεράσει τα 37 εκ. ευρώ τα έσοδα από τον 1o μέχρι τον 22o Ραδιομαραθώνιο, ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τον 23ο Ραδιομαραθώνιο η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής, Έλση Χριστόφια.

Στόχος μας, είπε, είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρει ο Ραδιομαραθώνιος, σημειώνοντας ότι είναι γεγονός ότι οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται και πέραν από τις ατομικές περιπτώσεις, παρέχεται σημαντική στήριξη και σε Ιδρύματα που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2012, ανέφερε η κ. Χριστόφια,

μελετήθηκαν από τη Διαχειριστική Επιτροπή 2.436 αιτήσεις σε σύγκριση με 2.288 την αντίστοιχη περσινή περίοδο και από αυτές εγκρίθηκαν 2.107, εκ των οποίων 2.078 αφορούν άτομα και 29 ιδρύματα, σε σύγκριση με 2.026 συνολικές εγκρίσεις πέρυσι.

Επίσης, συνέχισε, 329 αιτήσεις απορρίφθηκαν σε σύγκριση με 228 απορρίψεις την περσινή περίοδο. Σήμερα, πρόσθεσε, εκκρεμούν 754 αιτήσεις για εξέταση. «Οι πιο πάνω αριθμοί καταδεικνύουν την έκταση των αναγκών που καλύπτονται μέσα από την εθελοντική συνδρομή χιλιάδων ανθρώπων που με την προσφορά τους έρχονται αρωγοί στο έργο της Πολιτείας».

Το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, ανέφερε η κ. Χριστόφια, στηρίζει άτομα με ειδικές ικανότητες παρέχοντας άμεσα βοήθημα για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση για υποβολή σε διάφορες θεραπείες (π.χ. Λογοθεραπεία, Φυσιοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Υδροθεραπεία κ.λ.π), καλύπτοντας έξοδα συνοδού για ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό, βοηθώντας για αγορά ειδικού τεχνικού εξοπλισμού, εργοδοτώντας φυσιοθεραπευτές για προσφορά θεραπευτικής αγωγής, παρέχοντας χορηγήματα σε ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και άλλα.

«Ο ενθουσιασμός και ο ζήλος που επιδεικνύονται στα πλαίσια του Ραδιομαραθωνίου δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αξίες που χαρακτηρίζουν τους Κύπριους όπου κι’ αν ζουν, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό».

Είναι αρκετές οι φορές που οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν εθελοντές, σημείωσε, επέφεραν κοινωνικές αλλαγές και βελτιώσεις, ενώ ευχήθηκε όπως ο φετινός Ραδιομαραθώνιος ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τόσο σε παλμό όσο και σε συμμετοχή. Όταν η αγάπη ξεπερνά κάθε εμπόδιο τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στο δρόμο της κοινωνικής αποδοχής των ατόμων με ειδικές ικανότητες, κατέληξε η Ελση Χριστόφια.

Η Ταμίας της Διαχειριστικής Επιτροπής, Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα του Ιδρύματος “Ραδιομαραθώνιος” για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες ανήλθαν το 2011 στο ποσό των €1.987.887, (τα οποία αποτελούνται από εισφορές ύψους €1.944.774 και τόκους €43.113) σε σύγκριση με €2.373.100 το 2010.

Αξιοσημείωτα, πρόσθεσε, είναι επίσης τα συνολικά έσοδα από την έναρξη του Ραδιομαραθώνιου τον Οκτώβριο του 1990 μέχρι τις 31.12.2011 τα οποία ανήλθαν στο ποσό των € 37 εκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κ. Γεωργίου, κατά το 2011 εγκρίθηκαν βοηθήματα ύψους €2.2 εκ το

Keywords
Τυχαία Θέματα