Ξυπνάτε κουρασμένοι; 6 λόγοι που ξαφνιάζουν

15:33 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το καταλαβαίνετε. Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις που μπορείτε, αλλά ξυπνάτε νιώθοντας κουρασμένοι και πονάτε ή είστε έτοιμοι να καταρεύεσετε λίγες ώρες αργότερα; Πολύ συχνά, αποδεικνύεται ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα που σας κρατά ξύπνιους, αλλά κάποια αιτία που σαμποτάρει τον ύπνο σας με ύπουλο τρόπο, ώστε οι ώρες που περνάτε στο κρεβάτι να μην σας ανανεώνουν ούτε να σας αναζωογονούν όπως θα έπρεπε. Ορίστε έξι σημάδια που δείχνουν ότι ίσως να αντιμετωπίζετε

προβλήματα ύπνου, που “κλέβουν” την ξεκούρασή σας.

1. Έχετε κακό ύπνο και ξυπνάτε με άσχημη γεύση στο στόμα

Τι σημαίνει: Ίσως είναι σύμπτωμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Πρόσφατες μελέτες ύπνου έδειξαν ότι περίπου το 25% των ανθρώπων που αναφέρουν ότι δεν κοιμούνται καλά, χωρίς διαγνωσμένη αιτία, αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής παλινδρόμηση που σχετίζεται με τον ύπνο. Σε αρκετές περιπτώσεις επειδή δεν εκδηλώνονται εμφανή συμπτώματα, πολλοί αγνοούν την κατάστασή τους.

Πως επηρεάζει τον ύπνο: Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε ποιοτικό ύπνο, ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα τα οποία να μας κρατούν ξύπνιους. Το αποτέλεσμα αυτής της “σιωπηλής” παλινδρόμησης είναι ένας σπασμωδικός και άστατος ύπνος. Επειδή είναι πιθανό μέχρι να ξυπνήσετε η διαδικασία της πέψης να έχει ολοκληρωθεί, συχνά δεν μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί κοιμηθήκατε άσχημα.Τι να κάνετε…Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα