Συνάντηση ΑΚΕΛ με Α. Μαυρογιάννη για αποτίμηση της Κυπριακής Προεδρίας

18:11 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο ήταν επιτυχημένη, λόγω της άρτιας προετοιμασίας καθώς και διότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπέκυψε στις επιθέσεις και τις απειλές της Τουρκίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Προστίθεται ότι αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη, στον οποίο μετέφερε τις εκτιμήσεις του ΑΚΕΛ

αναφορικά με την αποτίμηση της άσκησης της Προεδρίας.

Όπως αναφέρεται, η επιτυχής διεξαγωγή της Κυπριακής Προεδρίας «διασφάλισε την οντότητα της Κύπρου» και επέτρεψε την ενίσχυση του κύρους της χώρας στο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης συμπληρώνεται ότι δημιουργήθηκαν δομές που είναι έτοιμες να επεξεργαστούν ευρωπαϊκά θέματα, ενώ το κυπριακό πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό στην κοινή γνώμη των κρατών μελών.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ως κόμμα «συνεχίζουμε να μην διατηρούμε ψευδαισθήσεις για την ΕΕ», καθώς όσο η διαδικασία οικονομικής ενοποίησης και ολοκλήρωσης γίνεται εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας και εξυπακούεται περαιτέρω λιτότητα, τόσο θα πλήττονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. «Εμείς βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη και απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών στην ΕΕ», συμπληρώνεται.

Προστίθεται τέλος ότι θα πρέπει να προωθηθούν τάχιστα εκείνες οι αναγκαίες αλλαγές στη δομή της κρατικής μηχανής, στον τομέα που αφορά τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, με στόχο την αξιοποίηση της πείρας που συσσωρεύτηκε, ενδυναμώνοντας την παρέμβαση μας προς όφελος του κυπριακού λαού, στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας και χωρίς αυξημένο οικονομικό κόστος.

Την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούσαν μεταξύ άλλων, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Χρίστος Αλέκου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κώστας Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα